in

Aan het einde van het seizoen voor FORMULO E: Nyck DE VRIES werd de eerste WERELDKAMPIOEN

De Nederlander ging het afgelopen raceweekend als kopman in, maar niet als hoofdfavoriet, zoals twaalf andere renners hoopten op de titel, die in de laatste race een betere startpositie hadden.

Foto: ABB Formule E

Opties voor de Vriesovo de algehele overwinning nam sterk toe aan het begin van de race, toen een van de hoofdrolspelers van de slachting voor de titel, Mitch Evans, stopte bij zijn startpositie en crashte tegen zijn achterkant Edoardo Mortara, die ook op de lijst van mogelijke kandidaten voor de titel stond. Ze werden allebei gedwongen af ​​te treden.

Na een herstart achter de safety car nam hij de leiding Stoffel Vandoorne, maar na een paar meter is het lot vergelijkbaar met Evans in Mortara ervaren een derde kandidaat voor de titel. Jake Dennis maakte een fout bij het remmen en reed tegen een muur, enzovoort de Vriesu het pad naar de titel ingeschakeld. Hij won eindelijk de laatste race in Berlijn Norman Nato voor Oliver Rowland in Stoffel Vandoorn.

"Ik ben sprakeloos. Ik begin een beetje emotioneel te worden' hij zei zichtbaar ontroerd na de laatste race van het seizoen Nyck de Vries. “Het was een topseizoen met ups en downs, eigenlijk zaten we allemaal in hetzelfde schuitje. Zo werd alles beslist in de laatste race."

Nyck de Vries verheugde zich in de laatste race van het seizoen op de wereldtitel na chaos.

“Vandaag was het geluk aan onze kant als we kijken naar alles wat er is gebeurd. Ik ben blij dat na dat incident in het begin alles in orde is en dat er geen gewonden zijn gevallen'' hij ging eerst verder officiële wereldkampioen Formule E, aangezien deze competitie pas sinds dit seizoen de status van wereldkampioenschap heeft.

Maverick VINALES getekend voor APRILIO

RIMAC sluit de deur niet wat betreft het betreden van FORMULE 1