in ,

VN ABU DABIJA, kwalificaties: Laatste pole position van het seizoen 2020 voor MAX VERSTAPPN

Max Verstappen verzekerde zich van pole position in de laatste seconden van de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi, waardoor de twee Mercedes-racers, Valtteri Bottas en Lewis Hamilton, naar de tweede en derde plaats werden geduwd.

Max Verstappen u bent in Abu Dhabi voorzien pole position. Nederlander werd dicht geslagen door het Mercedes-duo Bottas in Hamilton. Voor Verstappn is dit de derde beste startpositie in zijn carrière.

Q1: Hamilton's last minute tijd

Terwijl ze allebei racers zijn Haas opende de laatste kwalificatiewedstrijden van dit jaar, plaatsten ze snel dingen op hun plaats Valtteri Bottas in Lewis Hamilton. Aan de laatste schrapten de commissarissen de beste tijd van de ronde waarin de Brit v bocht 20 was iets te lang, en bovendien zag hij er niet het gezondst uit voor de onderkant van een raceauto. Hamilton hij reed een ronde om zijn batterijen op te laden en onmiddellijk daarna nog een snelle ronde en dat op de zevende plaats. Ook Verstappen hij reed weer een snelle ronde na een mislukte poging en zwaaide naar de tweede plaats.

Valtteri Bottas was vandaag sneller dan Hamilton, maar een haar langzamer dan Verstappn.

Drie minuten voor het einde, de krachtmeting om door te gaan naar Q2. Giovinazzi was op dat moment uit de tijd voor Magnussen, Fittipaldi, Russell in Latifim, die vanaf bocht 21 voor het doelvlak draaide. Bij de laatste poging slaagde hij erin om te bereiken 15e plaats. Ook Renault hij raakte van het haarverlies af, en hij kon niet voorkomen dat het teleurgesteld werd Russell.

Q1-racers vielen af: Raikkonen, Magnussen, Russell, Fittipaldi, Latifi

Q2: Laatste stop voor Vettl en beide Renault

Sergio Perez ging in Q2 niet naar de baan, omdat hij morgen vanaf het begin zal starten.

Zoals verwacht kwam het grootste deel van het team bij de eerste poging binnen Q2 zet op een middelgrote mix van banden. Le Norris, Kwiat, Gasly in Giovinazzi ze vertrokken op de baan met een zacht mengsel. Hamilton is s 1:35.466 minuten zette de eerste beste tijd neer en was zeshonderdste sneller dan Bottas. Ze sloten zich aan bij Mercedes Norris in Sainz. Verstappen wist naar de vijfde plaats te komen. Albon in Ricciard ze hebben de tijden echter verwijderd omdat ze de tracklimiet hebben geschonden.

Tot slot, iedereen was behalve Leclerc in Verstapna op een zacht mengsel. De Nederlander slingerde naar de derde plaats. Voor Renault eindigde het echter allemaal eerder dan gepland, want in Q2 was de laatste stop voor beide racers. Sebastian Vettel eindigde zijn laatste Ferrari-kwalificatiewedstrijd op de dertiende plaats. Giovinazzi beide rondetijden verwijderd, Perez hij ging echter helemaal niet naar de baan, omdat hij morgen aan de race vanaf nul zal beginnen vanwege de vervanging van motoronderdelen.

Q2-racers vielen af: Ocon, Ricciardo, Vettel, Giovinazzi, Perez

Lewis Hamilton keerde terug met een derde plaats na de gemiste Sakhir GP-race in Abu Dhabi.

Q3 - Verstappen op het laatste moment voor Mercedes

Bottas eindigde in de eerste poging daarvoor Hamilton, De Fin heeft de tijd gehad 1:34.415 minuten bijna anderhalve tiende sneller dan de Britten. Verstappen hij was een haar sneller dan Hamilton en klom naar de vierde plaats albon. Hamilton en Bottas waren de eersten die een tweede poging deden, die relatief snel ging. De huidige kampioen heeft het antwoord gevonden Bottas tijd en met de beste tijden van de sectoren landde voor de Fin.

Max 'derde pole position in zijn carrière.

Alle Bottas hij had onmiddellijk een klaar antwoord en kwam sneller dan een haar over de finish Hamilton. Maar blijkbaar vergat hij het Verstapna, die een risico namen en erin slaagden door de baan laat te verlaten. Hij haalde beide racers in de laatste seconden in Mercedes en reed voor het eerst sinds Brazilië 2019 pole position. Voor de top drie waren de racers als volgt gerangschikt: Carlos Sainzm, Daniil Kvyat, Lance Stroll, Charles Leclerc in Pierre Gasly.