Formule E Berlijn 5/6: Oliver ROWLAND met doopzege, Rene RAST op het podium

Nissan-coureur Oliver Rowland kwam vanaf pole position om zijn eerste Formule E-overwinning te behalen.

Oliver Rowland (Nissan-e.dams) won de vijfde van de zes laatste races van het seizoen Formule E 2019/20 op het voormalige vliegveld Berlin-Tempelhof en vierde daarmee zijn eerste overwinning in deze raceserie. De Brit, die vanaf pole position startte, leidde de hele race en won na 45 minuten en een ronde voorsprong Robin Freens (Maagd). Hij was de derde René Rast (Abt Audi) in pas zijn zesde race in de Formule E.

Terwijl de eerste twee plaatsen de hele race stevig in handen waren Rowland in Frijns, was de strijd om de derde plaats des te interessanter. De hoofdrollen in deze spannende wedstrijd werden gespeeld door de twee reeds genoemde Duitsers rast in Andre Lotterer (Porsche).

Oliver Rowland reed een geweldige race en leidde van start tot finish.

Lotter baande zich snel een weg van de zesde naar de vierde plaats in de vroege stadia van de race en zat achter zijn teamgenoot aan Nee Jani de tweede keer dat u het gebruikt Aanvalsmodus. Lotter leek lange tijd veilig op de derde plaats, maar dat deed hij rast aan het einde van de race ingehaald.

Tweevoudig kampioen DTM-serie hij schakelde later de aanvalsmodus in en kwam daarbij heel dicht bij de Porsche-coureur. Hij zit in de laatste ronde Lotter had minder energie tot zijn beschikking dan zijn concurrent, maar daar verdedigde hij zich resoluut tegen Groei, die steeds gevaarlijker werd.

In de laatste ronde kwamen de twee Duitsers meerdere keren met elkaar in botsing geraakt met raceauto's, maar Rast wist zijn landgenoot toch voor te blijven in de voorlaatste bocht. "We raakten elkaar een paar keer in bocht 12 en 13, en de afgelopen dagen ben ik er al aan gewend geraakt dat dit erbij hoort." zegt de Audi-rijder. Ze zijn een incident door commissarissen onderzocht, die alles definieerde als een normaal race-incident en geen straf oplegde.

De vijfde plaats ging Alex Lynn (Mahindra), ze volgden hem Nee Jani, Mitch Evans (Jaguar), Edoardo Mortara (Venturi), Stoffel Vandoorne (Mercedes) en Sebastien Buemi (Nissan-e.dams).

Felix da Costa beëindigde de race een ronde voor het einde, nadat hij niet tot de potentiële puntenwinnaars behoorde. Vergne hij kreeg een pitstop omdat de accu's in zijn auto voor de race te veel waren afgekoeld en eindigde als achttiende. Lucas di Grassi eindigde op de 21e plaats nadat hij bandenschade had opgelopen door een botsing met da Costa.