in ,

Een oneindig complexe kwestie: FORMULE 1 en VROUWEN

Het is lang geleden sinds de laatste keer dat een vrouw aan de start stond van een Formule 1-race. Een korte geschiedenis.

Jong Sophia Florsch vecht voor meer gelijkheid in de autosport. Voor gelijke kansen tussen mannen en vrouwen. 'Ik denk dat een vrouw net zo snel kan zijn als een man. Hiervoor hebben we echter dezelfde opleiding nodig. Daarom is het erg belangrijk dat er bedrijven zijn die het potentieel van een vrouw zien en haar gelijke onderwijskansen bieden. Er zijn veel vrouwen die potentieel hebben. We hebben echter dringend gelijke kansen nodig,'Zo jong Duitse.

Sophia Flörsch strijdt momenteel voor gelijkheid en gelijke kansen in de autosport tussen mannen en vrouwen.

Jamie Chadwick is op dat moment lid van het team Williams, waar het taken uitvoert in de simulator. Bovendien zal het Brits verdedigde dit seizoen de kampioenstitel W-serie. In deze serie formules voor vrouwen zij zullen dit jaar ook superlicentiepunten toekennen. Jamie afgaande op de media is het ook in de game mogelijk kandidaat van de Ferrari Academy of Racers. Mattia Binotto, teambaas Ferrari, legde uiteindelijk uit dat ze elkaar ook moeten steunen vrouwelijke racers. "Er zijn mensen die denken: 'OK, je bent goed voor een vrouw, maar je hoeft niet helemaal naar de top te komen.' Ik neem dat als motivatie. Ik geloof echt dat het mogelijk is en zo niet, dan is er ergens een vrouw die daar absoluut toe in staat is,Zei de jonge vrouw Tsjaadwickova.

Jamie Chadwick, de racer van het ontwikkelingsteam van Williams, heeft ook veel te maken met de verhuizing naar de Ferrari Racing Academy, waar ze het eerste vrouwelijke lid zou zijn.

In feite is het al voorbij veel tijdwanneer voor het laatst was de start van de Formule 1-race laat het staan vrouw. Hier is een kort overzicht van het eerlijkere geslacht, die werd getest in de koninklijke klasse van de autosport.

MARIA TERESA DE PHILIPPIS

Ze was echt revolutionair, de eerste vrouw, die binnenkwam domein van mannen. Jaren 1958 is binnen Formule 1 deed mee aan de race Monaco, maar staat in de kwalificaties met de zijne Maserati 250F miste de race met vijf seconden. In de race v België je Italiaans vanaf het startpunt 19 vorderde naar tiende plaats. Bovendien racete ze verder Portugal in v Italië, maar door technische problemen zag ze het doel niet.

Maria Teresa de Filippis, zeker een revolutionair en een pionier van het vrouwelijk geslacht in het mannelijke domein van de Formule 1.

Legendarisch is van haar verhinderde start op de race v Frankrijk. Onvoorstelbaar vandaag. Race organizer voor GP van Frankrijk hij liet het gewoon niet beginnen. 'De organisator vertelde me dat de enige helm die een vrouw mag dragen die bij de kapper is,'Zei ze ooit de Filippisova. De rest van haar drie optredens in Maserati, omdat jaren 1959 is v Monaco met geleend Porsche Formule 2 kwalificeerde zich niet voor de race. Ze ging zitten 21e plaats, en haar snelste tijd in de laatste ronde werd geklaard. Daarna duurde het 15 jaardat v Formule 1 verscheen de vrouw weer.

LELLA LOMBARDI

Zij was de meest succesvolle vrouw in de Formule 1. Ze vierde jarenlang haar debuut 1974maar eerst "viel'Over kwalificaties. In jaren 1975 in 1976 zit in raceauto's Maart, Williams in RAM samen gereden 12 Dirk. En zoals de enige vrouw heeft tot dusver ook enkele gewonnen de moeite waard. In een chaotische race v Spanje Leta 1975, die voortijdig werd beëindigd, won zesde plaats met dat een half kampioenschapspunt.

Lella Lombardi, de enige vrouw die punten (of liever een half punt) van het kampioenschap in de Formule 1 behaalde.

Triest feit: race voor Oostenrijkse Grand Prixike, 15 augustus 1976, was van haar laatste race en tegelijkertijd tot op de dag van vandaag ook de laatste wedstrijd waaraan ze deelnam vrouw. Enkel en alleen drie vrouwen waren er dichtbij. Wat ook betekent dat ze het niet hebben gehaald.

WENS WILSON

Die is bij haar vergeet vaak te vermelden is het feit dat het met een raceauto is Formule 1 won de race. Een Zuid-Afrikaan namelijk 7 april 1980 in de raceauto Wolf-Ford op de race v Merken Hatchu vierde namelijk de overwinning soeverein: van begin tot eind! Van haar hars het was echter dat ze de race in een raceauto reed Formule 1maar het ging "le"Voor Brits Formule 1-kampioenschap. Drie maanden later werd ze ingeschreven voor de race Wereldbeker, maar het is met een raceauto Williams-Cosworth bleef in de kwalificaties.

Desire Wilson won zelfs de Formule 1-race, maar helaas was het alleen het Britse Formule 1-kampioenschap, dat niet werd beschouwd als een WK-punt.

DIVINA GALICA

Brits is respectvol 28 jaar getest in racen, probeerde ze drie keer te vliegen 1976 in 1978 kwalificeert zich voor de race Formule 1, maar ze faalde elke keer. Toch was ze dat snel onderweg, omdat die van haar succesvoller was carrière in de wintersport. Het einde 60s jaren en aan het begin jaren 70 was de meest succesvolle skiër Groot-Brittannië en trad op in drie Olympische Winterspelen.

Divina Galica testte zichzelf ook in de Formule 1, maar had een meer succesvolle carrière op de witte hellingen, omdat ze de meest succesvolle Britse skiër was.

GIOVANNA AMATI

Leta 1992 ze trad op laatste vrouw in de Formule 1. Voor haar dat het was een slechte tijd, die ze ook jaren geleden publiceerde. Ze stond namelijk tegenover vulgaire opmerkingen, macho gedrag in moeilijke omstandigheden. Ze heeft het niet gedaan geen enkele proefrit, net zoals stoel hij was er nooit aan aangepast. Gevolg: ze heeft altijd mislukt op kvalidaties. media ze concurreerden echter slechte opmerkingen. 'Er was geen sprake van dat ik racete voor het slechtste team met een ondergeschikte motor en in een raceauto die niet gemakkelijk te besturen was. Het was erg frustrerend en vernederend," ze zei Amatieva.

Giovanna Amati moest de bittere realiteit van het mannelijke domein onder ogen zien omdat ze vernederd en genegeerd werd door zowel de media als haar collega's.

In mannelijke collega's? Ze hebben het helemaal genegeerd. De enige die voor haar boog aandacht, was legendarisch Ayrton Senna. "Iedereen had veel te zeggen. Het hoogtepunt werd echter veroorzaakt door Jean Alesi, die zei: 'O, Formule 1 is niet langer Formule 1 als vrouwen nu ook racen.' Toen ik me vervolgens niet kwalificeerde, was het gewoon olie in brand. De opmerking was: 'Natuurlijk, vrouw. Dat hebben we altijd gezegd. ' En vergelijkbaar natuurlijk"Hij herinnert zich Giovanna, wat haar drie keer tekortschoot in de kwalificatie slaaf auto. Daarna was het van haar Formule 1-avontuur afgewerkt.

De laatste vrouw die werd gecrediteerd voor het betreden van het "mannelijke domein" was Susie Wolff, die ook een paar jaar testracer van Williams was.

De laatste vrouw, aan wie de mogelijkheid werd toegekend om binnen te komen Formule 1, dus ze was Susie Wolff, vrouw Tota Wolff, teambaas Mercedes. De whisky was een paar jaar oud test- en ontwikkelingsracer teams Williams, maar blijkbaar was het obstakel ook voor haar te hoog.

Carmen Jorda was ook een ontwikkelingsracer voor het Lotus-team, maar helaas haalde ze ook de startlijn van de Formule 1 niet.