Miguel OLIVEIRA won de race voor de Grand Prix van CATALONI

De Portugees Miguel Oliveira (KTM) is de winnaar van de race om de Grand Prix van Catalonië, die ook op het podium werd geëindigd door Johann Zarco (Pramac Ducati) en Jack Miller (Ducati).

fabio quartararo, die de laatste paar ronden heeft geracet opengeknoopte beschermende overall en zonder borstbeschermer eindigde hij als derde in de finishlijn, maar door van de baan te rijden was hij gestraft met een opslag van drie seconden en moest zijn plaats inleveren Een Australiër.

KTM, die aan het begin van het seizoen niet in de juiste vorm zat, keert duidelijk terug in de strijd om de topposities zoals hij is Oliveira behaalde de tweede plaats in de vorige race, die nu wordt gevolgd door een overwinning in Catalonië. Portugees is binnen Barcelona indruk op motorliefhebbers. Hij liet veel zien volwassen rijden, sloeg de aanvallen van rivalen af, tussendoor een tijdje Per kwartaal ook tactisch afstand van de leiding, maar keerde terug naar de eerste plaats.

De laatste ronden bedreigden hem het meest Johann zarco in een semi-fabriek Buigen voor Ducati, die slechts 175 duizendste van een seconde achter stond op de finish, en de leider in het algemeen klassement raakte ook betrokken bij de strijd om het podium tegen het einde van de race, fabio quartararo, maar uiteindelijk bleef hij door de genoemde penalty zonder podium en zorgde hij tijdens de rit voor veel verbazing bij de toeschouwers, want hij zong de overall en gooide de plastic borstbeschermer weg.

Het meest ongewone tafereel van de dag werd verzorgd door Fabio Quartararo, die tijdens het rijden zijn overall uitdeed en zijn borstbeschermer uitdeed.

Marc Marquez eindigde de race in de achtste ronde toen hij op zijn beurt niet viel. 10. Voor de Spanjaard is dit het derde opeenvolgende ontslag dit seizoen. Het was vergelijkbaar Valentino Rossi, waarvoor de race negen ronden later eindigde, en zelfs de lokale bevolking, de broers, de race niet afmaakten Paal in Aleix Espargaro.

Voor het eerst dit seizoen konden ze zich ook op de tribune verzamelen fans, lokale autoriteiten hebben toegang 24 duizend fans motorrijden, wat anders ongeveer betekent: vijfde capaciteit van dit circuit.
Na zeven races van het seizoen behield hij de algemene leiding ondanks de penalty Per kwartaal, die nu 118 punten heeft, is tweede zarco s 101. Molenaar staat derde met 90, bagnaia en vierde met 88.