in ,

Lance STROLL: Voor mij is het een seizoen van onbenutte kansen

Lance Stroll heeft verschillende persoonlijke mijlpalen bereikt in zijn Formule 2020-racecarrière in het seizoen 1, maar hij is zich ervan bewust dat er nog veel meer kan worden bereikt ...

Het is 2020 Lance wandeling op papier concludeerde zijn het beste seizoen Formule 1 tot nu toe. De Canadees stond twee keer op het podium en won zijn eigen podium eerste pole position en eindigde het rijkampioenschap op de elfde plaats. Hij was nog nooit zo high geweest. Toch gelooft de 22-jarige dat hij het afgelopen jaar wel kon veel meer bereikt.

"Het was niet het beste jaar voor mij", zei hij. geeft toe Wandeling en legt uit: "Het is een jaar met veel kansen die we hebben gemist, dus het is allemaal een beetje frustrerend. Maar het maakt allemaal deel uit van een sport met ups en downs. " Hij bereikte het natuurlijk in 2020 "Enkele belangrijke momenten", onder andere zijn koers eerste pole position in Turkije en twee plaatsen op het podium.

"Maar ik denk dat we veel meer podiumkansen hadden", zei hij. hij zei Wandeling, blikte terug op het seizoen 2020 en legde uit dat hij daarin ook veel punten miste. Het begon meteen bij de start in Spielberg, toen hij de geblokte vlag niet zag vanwege een storing van de Mercedes-motor en gedwongen werd tot kampioenschap begin met nul op de eerste race.

In Mugello werden zijn plannen gedwarsboomd door een lekke band.

In de derde race van het seizoen in Boedapest ze hadden hun eerste kans op het podium. “Hongarije was een mooie optie voor het podium. Maar de regen zette de boel op zijn kop, " hij herinnert zich Wandeling, die toen als derde aan de race begon en aan het eind op de vierde plaats staat gemist door een haar stappen.

Eerste stappen jaren volgden een paar weken later op Monza. Maar het is hier ook Wandeling miste een mooie kans als ik kon op die ene chaotische races won ook. Sommigen zeggen zelfs dat hij de race op Monza moet winnen. De race op Mugello een week later was "Zeker" weer een kans voor het podium.

"We waren vierde en in de strijd om de derde plaats en we hadden een veel beter tempo," hij herinnert zich Wandeling, die door de lekke band uiteindelijk de geblokte vlag niet zagen. Voor de Canadees was dit de start van een reeks van vijf races op rij zonder punten. Hij moest zelfs afhaken vanwege een coronavirusinfectie Grand Prix van Eiffel op de Nürburgring.

In de kwalificatiewedstrijden voor de Turkse GP pakte Stroll zijn eerste pole position.

Voor de race v kalkoen het leek erop dat het de succescurve van Stroll opnieuw zou veranderen, vooral omdat dat zo is Canadees begonnen vanuit het veld van positie. Maar zelfs daarvan was er uiteindelijk niets. "Ik heb de race 30 ronden gereden en eindigde op de negende plaats vanwege autoschade", zei hij. pravi Wandeling. Hij scoorde opnieuw een podium in de tweede race in Bahrein.

Alle Wandeling kon, naar eigen goeddunken, ook winnen VN Sachiro. Zijn inschatting lijkt niet overdreven, want de overwinning ging naar zijn teamgenoot Sergio Perez, die na de eerste ronde nog op de laatste plaats stond. En zo blijft 2020 een jaar van gemiste kansen voor wandelwagen.

Lance Stroll is van mening dat hij in Bahrein moet winnen.

Dit toont ook een blik op tafel met punten, die de racers vorig seizoen wonnen. De Canadees eindigde het op een mooie elfde plaats, maar hoe zit het met zijn teamgenoot Perez uiteindelijk won hij zelfs de vierde plaats, maar vanwege coronavirus miste maar liefst twee races.