MotoGP FRANKRIJK GP: Jack MILLER wint CHAOTIC-race in LE MANS

Jack Miller (Ducati) is de winnaar van de race voor de Grand Prix van Frankrijk in Le Mans, die zwaar op smaak werd gebracht door veranderende baanomstandigheden. Hij werd op het winnende podium vergezeld door beide locals.

Australisch hij moest doen twee verlengde ronde straffen vanwege te hard rijden door de pits, maar zijn tempo lag na het wisselen van motor op drogende sporen onbereikbaar voor rivalen, en vierde uiteindelijk zijn tweede opeenvolgende overwinning.

De andere was een local Johann zarco (Bow Ducati) voor een landgenoot Fabio Quartararojem (Yamaha), de nieuwe leider in het scoren van kampioenschappen MotoGP 2021, waar het punt voorrang heeft Badkamer.

De winnaar van de laatste twee races, Jack Miller, en de leider in het algemeen klassement, Fabio Quartararo.

We zagen veel valpartijen in de race, hij was er één van Marc Marquez, die de leiding nam in de race bij het verwisselen van motorfietsen als de regen kwam, en nam daarna ontslag na de tweede val. De vierde was aan het einde Francis Bagnaia (Ducati), vijfde Danilo Petrucci (KTM). Hij werd gevolgd door beide racers van het team LCR Honda, Alex Márquez in Takaaki Nakagami, voor Paul Espargaro (Repsol Honda) en Iker Lecuona. Hij eindigde in de top tien Maverick Vinales, gevolgd door vijf nieuwe punten voor de 11e plaats Valentino Rossi.

Marc Marquez nam na een motorwissel een tijdje de leiding, maar moest na een tweede val aftreden.

Molenaar zei na de race: “Het was echt een chaotische race omdat de omstandigheden echt veranderlijk waren. De wind was zo sterk dat ik hem het hek kon zien afbreken terwijl ik de pits in reed. En de race werd niet gestopt. "

Beide Franse racers stonden in de thuisrace op het podium.

De Australiër gaf ook commentaar op de twee straffen die hij moest nemen na het verlengde deel van de baan: "Verkeersboetes in Frankrijk zijn streng en de politie schrijft snel een bekeuring voor je, " grapte hij. “Er zijn zoveel dingen gebeurd vandaag dat ik uiteindelijk alleen maar kan zeggen dat het uitzonderlijk was. Tegen de tijd dat Zarco me begon te benaderen, betrapte het me al om weer een motorfiets te wisselen en met de banden naar de droge baan te racen toen de baan begon op te drogen. Het was mijn tweede overwinning op rij en ik voel me geweldig. Hier winnen was een droom die uitkwam. Maak me gewoon niet wakker! " concludeerde hij Jack Miller.

In totaal leidt het na vijf races in de sterkste klasse fabio quartararo (80 punten), de tweede is Pecca Bagnaia (79), derde Johann zarco (68), en de vierde is de winnaar van vandaag Jack Miller (64). De volgende race is op 30 mei, wanneer de test voor de Italiaanse Grand Prix in Mugello zal plaatsvinden.