GP SAKHIRJA, hoofdrace: overwinning voor TSUNODA, SCHUMACHER behoudt voordeel ten opzichte van ILOTT

Met zijn derde overwinning dit jaar heeft Yuki Tsunoda een superlicentie veiliggesteld voor F1. Het titelgevecht vond plaats op de achtergrond.

Yuki tsunoda hij won dit seizoen nog een overwinning, gevolgd door hem Guanyu-Zhou, die een geweldige afwerking heeft op zachte banden en ondanks boete van vijf seconden door te hard rijden in de pits wist hij het tweede podium te behouden. Nikita Mazepin is na een geweldig gevecht met Felipe Drugovich eindigde op de derde plaats.

Hij eindigde de race op de vijfde plaats Robert Schwartzmann, Callum Ilott hij finishte de race echter een plaats eerder Mick Schumacher, die erin slaagde om door te gaan naar de 7e plaats met een uitstekende stint met zachte banden en de beste kans heeft om morgen de titel te winnen, aangezien hij zal starten vanaf de tweede startpositie. Jehan Daruvala, Dan Ticktum in Pedro Piqué ze stonden op de tiende plaats.

Net als afgelopen weekend doolhof hij begon weer slecht, maar door de eerste bocht in te gaan slaagde hij er toch in om de leiding te pakken aan de binnenkant van de baan. tsunoda begon goed maar viel toch naar de derde plaats voor Schwartzman. De grootste verliezer bij de start was Christian Lundagaard, die zakte naar de 21e plaats.

Ondanks een slechte uitgangspositie wist Mick Schumacher het voordeel op Callum Ilott vast te houden voor de sprintrace van morgen, die de Formule 2-kampioen zal opleveren.

We zagen de grootste strijd midden in de colonne, namelijk tussen Deletraz, zat, Boschung, Alesi in Schumacher, dat bijna in botsing kwam met het vliegtuig vanaf bocht nr. 3. Later was het tsunoda wist eerder door te breken Schwartzman, die in de 13e ronde de tweede plaats wist te bereiken Ticket ingehaald Ilotta, die zakte naar de negende plaats. Een ronde later sloot hij zich ook aan bij de strijd om de punten leider in het kampioenschap.

In de 15e ronde begonnen de leiders met stops in de pits. Ze behoorden tot de eersten Daruvala, Mazepin in Schwartzman. Schumacher hij haalde een andere in de 16e ronde Armstrong en bevond zich er direct achter Naar de Iloten. De Brit begon te worstelen met de banden en ging naar de pits om de banden te halen van de harde compound waarop de Duitser begon.

Mazepin, Tsunoda in Schwartzman ze hadden moeite om het podium te splitsen nadat ze de banden hadden vervangen. Japans bevond zich vooraan Russen, maar belandde al snel achter hen door problemen met het verwarmen van de banden. Hoewel het is Ilott verwijderde zachte banden, een tijdje vastgelopen Jehanom Daruvalo, maar hij slaagde er toch in om midden in de race vooruit te komen.

Schumacher ging boksen in ronde 30 en pakte de zachtste banden en keerde terug naar de baan op de 13e plaats, voor Dan Ticktum. tsunoda hij vond eindelijk het juiste tempo en kwam helemaal dichtbij Schwartzman en wist de tweede plaats te bereiken. Vier ronden te gaan zagen we een geweldig gevecht om te winnen. tsunoda hij benaderde Mazepin en hem ondanks een goede Russische rit haalde ook het start-finish vlak in. Wanneer het doolhof ging de eerste bocht in, zijn wielen waren geblokkeerd zodat ze een kans kregen Zhou in Drugovitsj, die de toekomstige coureur van het team inhaalde Haas.

Rus hij gaf niet op en wist in de voorlaatste ronde in te halen Braziliaans. Drugovitsj had DRS tot zijn beschikking en probeerde terug te komen naar de derde positie, maar doolhof hij liet zijn tanden weer zien en op het start-finish vlak kneep de Braziliaan helemaal tot aan de muur die de pits en de baan scheidt. Het is een beetje later Drugovitsj reed van de baan en verloor uiteindelijk de strijd om de derde plaats. Schumacher haalde in de laatste ronde in Het was een cadeau en eindigde de race op de zevende plaats met slechts twee seconden achterstand Naar de Iloten.

De sprintrace van morgen, die om 12.30 uur onze tijd begint, zal ons een nieuwe Formule 2-kampioen opleveren. Schumacher, die vanaf de tweede plaats zal starten, heeft een voorsprong van 14 punten op Ilott, die vanaf de derde plaats zal starten.

Voor het Prema-team scoorden de nieuwe teamkampioenen van de Formule 2. Mick Schumacher en Robert Schwartzman scoorden 382 punten op de eerste plaats. op de tweede plaats staat UNI-Virtuosi met 342,5 punten, derde Hitech Grand Prix met 28. Gevolgd door Carlin (241) en ART Grand Prix (201).