in ,

VN SAKHIRJA, FP1: De snelste in de eerste training bij "OVAL" was RUSSELL

George Russell was de snelste in Sakhirs eerste vrije training. De tweede en derde plaats werden gewonnen door beide racers Red Bulla, Max Verstappen voor Alex Albon. Valtteri Bottas pakte de vierde plaats.

George Russell was de snelste in de eerste vrije training VN Sachiro in Bahrein en is Ralph Schumacher en vele anderen hebben misschien een gedeeltelijk antwoord gegeven op de vraag hoe goed een raceauto is Mercedes, als je er niet in zit Lewis Hamilton.

Z de snelste rondetijd in de geschiedenis van de Formule 1 je bent George Russell het was bij zijn eerste officiële optreden voor Mercedes dat hij de beste tijd veilig stelde. De Brit is in zijn eerste vrije training VN Sachiro de buitenste cirkel reed weg in de tijd 54,546 seconden. In 3,543 kilometer spoor waarmee het 46-jarige record werd verbroken Nikija Lauda uit 1974. De Oostenrijker is in de race met zijn Ferrari Grand Prix van Frankrijk in Dijon op het 3,289 kilometer lange circuit haalde hij tijd 58,790 seconden.

Rezultati

Alle racers gebruikten in de eerste training een zachte mix van banden. Russell was net geen twee tienden van een seconde sneller dan Max Verstappen op de tweede plaats, net achter de Nederlander met net iets meer dan een tiende van een seconde zijn teamgenoot Alex Albon. Hij werd vierde Valtteri Bottas, wat veel van de beste tijden van de sectoren heeft weggenomen, maar het is Finc nooit gelukt perfecte cirkel, waardoor Russell meer dan drie tienden achterbleef. Ze staan ​​op de vijfde en zesde plaats Daniil Kvyat in Pierre Gasly toonde een goede raceauto-vorm Alpha Tauri. Hij won de zevende plaats Esteban Oconen was achtste Sebastian Vettel. Ze ronden de top tien af Daniel Ricciardo in Charles Leclerc.

De tweede plaats in de eerste training werd behaald door Max Verstappen uit Red Bulla.

Od elfde plaats daarna werden de vliegers als volgt ingedeeld: Lance Stroll, Sergio Perez, Carlos Sainz, Kimi Raikkonen, Antonio Giovinazzi, Lando Norris, Kevin Magnussen, Nicholas Latifi, Pietro Fittipaldi in Jack Aitken. De laatste had 2,6 seconden achterstand op Russell.

De derde was teamgenoot Nederlander Alex Albon.

Trail incidenten

Verkorte variant de trail zorgde meteen voor de actie. Tot nu toe ongebruikt deel van het pad ertussen vierde en negende beurt was verrassend gebocheld. Omdat dit deel met hoge snelheid wordt gereden, konden we spectaculaire foto's zien van gestrande raceauto's.

Charles Leclerc hij zocht tevergeefs naar de ideale lijn in de zandbarrière van de achtste bocht, maar kon zonder veel moeite verder. Meer opgewonden was de reis van het pad naar Alex Albon, die de controle over de auto verloor in de tweede bocht en zijn banden vernielde. Negende beurt, waar racers uit de outdoorvariant terugkeren naar de gebruikelijke baan, kunnen voor debatten zorgen. Bijna alle racers daar gebruikten de excursiezone aan het einde van de bocht. Tot dusverre heeft de wedstrijdleiding geen controle over deze stad.

Rochade van racers

George Russell is dan ook zijn eerste officiële optreden voor Mercedes met onderscheiding uitgevoerd. De Brit had echter wat problemen, dus hij zal nog moeten wennen aan enkele procedures. Tijdens de training bezorgde de stoel hem ook een probleem. Nieuwkomer in de Formule 1 Pietro Fittipaldi in Jack Aitken ze hadden echter wat meer strijd. aitken, die bij Williams in plaats van Russell een lichte draai maakte en Grosjean verving Fittipaldi hij vernietigde echter een set banden met krachtig remmen. Beide nieuwkomers zijn op de laatste twee plaatsen geland, Fittipaldi voor Aitken.