MotoGP VALENCIA: Drievoudige overwinning voor DUCATI, ROSSI bij de EMOTIONAL FAREWELL TEN

Francesco Bagnaia vierde zijn overwinning in de finale van het seizoen 2021. Hij werd op het podium vergezeld door Jorge Martin en Jack Miller. Valentino Rossi eindigde als tiende in zijn laatste carrièrerace.

Het is de eerste keer in de geschiedenis van het wereldkampioenschap motorfietsen Ducati bezetten alle drie de plaatsen op het podium. Hij stapte op de hoogste Francis Bagnaia, op de andere Jorge Martin en naar de derde Jack Miller. Ducati verzekerde zich ook van de titel van kampioen onder de teams.

"Mijn helm en zo'n race waren de juiste manier om op de juiste manier afscheid te nemen van Vale en hem te bedanken voor alles wat hij voor ons heeft gedaan bij VR46 Academy," zei hij na de overwinning bagnaia. “Deze race is voor Valeja. Ik ben erg blij. Deze keer behoorden we tot de snelste hier. Dat we het seizoen zo hebben afgesloten is fantastisch."

Jorge Martin bij de start van de race het snelst van de pole-position getrokken. Ze stonden achter hem Molenaar, Jeanne me (Suzuki), bagnaia en Fabio Per kwartaal (Yamaha). Roden stond na de eerste ronde op de negende plaats.

Pecco Bagnaia droeg zijn overwinning in Valencia op aan zijn leraar Valentino Rossi.

Hij boekte vooruitgang bagnaia, die als eerste inhaalde Molenaar en nog veel meer Mira en begon de jacht op de leidende Martin. Alex verbeterde ook zijn positie Niertjes (Suzuki), die ook inhaalde Mira en klom naar de derde plaats. Miller verloor toen ook de vijfde plaats tegen Per kwartaal. Het is in de elfde ronde Niertjes, die toen derde was, viel, waarmee ze hadden Martin in bagnaia bij het voorhoofd een halve seconde voor Miro die hem volgde Molenaar. Het is op dit punt Per kwartaal contact met de top vier verloren.

bagnaia hij drukte op Martina, maar vond lange tijd geen weg langs de nieuwkomer. Aan het einde van de 15e ronde haalde de Italiaan uiteindelijk de Spanjaard in en nam de leiding en begon van hem weg te drijven. Het is negen ronden voor het einde van de race Molenaar ingehaald Mira en klom naar de derde plaats. De bestuurder Suzuki, de wereldkampioen van vorig jaar, heeft dit seizoen geen enkele ronde van de race geleid. Hiermee is hij de eerste wereldkampioen na Nicky Haydn in 2007, die geen enkele race won in het jaar dat hij de titel verdedigde.

Aan de top veranderde er niets in de laatste fase van de race. bagnaia hij bereikte de finish voor zijn vierde overwinning van het seizoen zonder problemen. Martin hij werd gekroond tot tweede beste rookie van het jaar, de derde plaats ging naar Molenaar.

Valentino Rossi (Petronas Yamaha) eindigde zeer solide in zijn 432e en laatste Grand Prix tiende plaats. De negenvoudig kampioen sloot zijn 26e en laatste seizoen samen af 18e plaats. Het is een interessant feit dat het is Roden deelgenomen aan maar liefst 44,2 procent van alle WK-races MotoGP.