in ,

VN BAHRAIN, FP1: De eerste training in de SAKHIR-woestijn werd gewonnen door LEWIS HAMILTON

Lewis Hamilton was de snelste in de eerste vrije training van de Grand Prix van Bahrein, die plaatsvond in atypisch weer voor het gebied, met regen in de voorspelling. Valtteri Bottas werd tweede en Sergio Perez derde.

Vers gebakken zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton gaat verder in Bahrein waar v Turkije eindigde namelijk in de eerste plaats. Renner Mercedes hij reed de ronde in Bahrein het snelst op tijd 1:29.033 minuten en was aanzienlijk sneller dan de anderen.

Na de laatste nieuwe locaties deed het dat Formule 1 dit keer terug naar bekend terrein. Ondanks lichte regen deden de Formule 1-racers het redelijk goed ongebruikelijke eerste training, hoewel de baan op geen enkel moment nat werd. Omdat de eerste training, in tegenstelling tot de kwalificatie en de race, bij daglicht plaatsvindt, zijn de resultaten niet zo gezaghebbend omdat de omstandigheden niet representatief zijn.

Rezultati

Hamilton hij kreeg bijna training met een halve seconde springt voor een teamgenoot Valtteri Bottas. Sergio Perez van het Racing Point-team stond hij al bijna een seconde achter. Maar het was erg krap achter de Mexicaan. Carlos Sainz hij stond slechts een paar duizendsten achter op de derde plaats. Pierre Gasly hij werd vijfde en is de eerste racer die meer dan een seconde achterloopt. De zesde en zevende plaats werden gewonnen door beide racers Red Bulla, waar is Alex Albon voor zijn collega Max Verstappn ook een paar duizendsten van een seconde achtergebleven. Hij won de achtste plaats Esteban Ocon, negende Lance wandeling, en concludeert tien Daniel Ricciardo.

Valtteri Bottas, die nogal wat fouten maakte bij het remmen, eindigde de training op de tweede plaats.

Na een sterk optreden bij GP van Turkije, is Ferrari v Bahrein weer gevonden in het midden van het veld. Charles Leclerc bleef voorgoed achter Hamilton 1,5 seconden, zijn teamgenoot Sebastian Vettel het bleef echter iets minder dan tienden achter. Vanaf de elfde plaats waren de vliegers als volgt gerangschikt: Charles Leclerc, Sebastian Vettel, Robert Kubica, Romain Grosjean, Kevin Magnussen, Antonio Giovinazzi, Daniil Kvyat, Lando Norris, Nicholas Latifi in Roy Nissany.

Sergio Perez werd derde, een aas bijna een seconde achter Hamilton.

Incidenten

Zoals gewoonlijk zijn we binnen Bahrein zag veel remfouten. Hij was in dit opzicht het meest effectief Bottas voor de tiende beurt. Finn hij herhaalde deze oefening verschillende keren. Grosjean hij vernietigde zijn banden volledig door in de zesde bocht te draaien, dus hij moest langzaam rijden naar zijn monteur.

Max Verstappen na een 360 graden pirouette na het verlaten van de finishlijn.

Ook Max Verstappen zorgde voor de actie op de baan. Nederlander draaide bij de uitgang van de finishlijn. Po 360 graden pirouettes hij zette zichzelf weer in de richting van rijden. Hij vernietigde echter zijn banden tijdens het proces. Helaas reed hij maar drie ronden op deze banden van 2021.

bouwkunde

Charles Leclerc worstelde ook met de baan en zijn SF1000-raceauto

Omdat de condities onder normale omstandigheden niet representatief zouden zijn, hebben de teams in de eerste training veel getest. Vooral in het begin van de training konden we veel zien aërodynamische meetinstrumenten. Ook Pirelli had iets te proberen als de Italianen Bahrein bracht de banden van het seizoen 2021. Elke racer kreeg twee sets medium mix. De racers wezen na het einde van de training een beetje enthousiasme over nieuwe producten. "Slechts één ronde op deze baan met deze nieuwe banden was genoeg om te weten hoe slecht deze banden zijn,"Hij klaagde Leclerc.

Robert Kubica, die optrad in de plaats van Kimi Raikkonen, was absoluut verrast, want hij werd dertiende.

Speciale gast

De eerste training werd bijgewoond door twee racers die geen lid zijn van het huidige deelnemersveld. George Russell hij moest zijn auto afgeven Aan Roy Nissan, die iets eerder 2e was in de Formule 0,3-training. De Israëliër was slechts XNUMX seconden langzamer dan Latifia. Maar hij deed het beter Robert Kubica, die de raceauto van Alfa Romeo overnam Chemie Raikkonen. De Pool eindigde de training op een zeer goede dertiende plaats en was sneller dan de reguliere racer Giovinazzi.