Theo POURCHAIRE: De tweede plaats in de Formule 3 maakt zijn Formule 2-debuut in Bahrein

De zeventienjarige Fransman Theo Pourchaire maakt over anderhalve maand in Bahrein zijn debuut in de laatste vier races van het Formule 2-seizoen.

Gietstoel maakt deel uit van het juniorenteam van Sauber (Sauber Junior Academie), een team dat verder onder de naam in de F1 uitkomt Alfa Romeo, en hij heeft een korte maar indrukwekkende carrière achter de rug. Hij maakte zijn debuut in de single-seater kampioenschappen in 2018, rijdend Franse Formule 4. Hij won het juniorenkampioenschap van deze categorie en won het vervolgens in 2019 Duitse ADAC F4 tegenover de jonge man Red Bulla, Dennis Hauger en Ferrari hoopt, Arthur Leclerc, jongere broers Charles Leclerc.

Dit jaar maakte hij zijn debuut in Formule 3 en weer onder de indruk - nauwelijks 16 jaar pakte zijn eerste overwinning en tegen het einde van het seizoen had hij opnieuw gewonnen en stond hij slechts drie punten achter op de F3-kampioen in een spannende strijd om de titel, Oscar Piastri.

Theo Pourchaire met de trofee voor het winnen van de tweede Formule 3-race als onderdeel van de Grand Prix van Stiermarken in Spielberg.

"We zijn blij dat we zo'n extreem getalenteerde jonge coureur zijn eerste stappen in de Formule 2 kunnen geven. Het talent van Theo valt niet te ontkennen. Het succes dat hij behaalde in zijn korte carrière spreekt voor zich. We zijn enthousiast over zijn debuut in Bahrein. In voorgaande jaren heeft hij herhaaldelijk bewezen dat hij zich snel kan aanpassen aan de eisen van een nieuwe categorie." hij sprak met geselecteerde woorden over de jonge Fransman Thomas Strik, teambaas HWA-extensie.

Voeg een antwoord toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Duidt verplichte velden aan

ALBON heeft twee races om te bewijzen dat hij een plaats verdient RED BULLEn in het seizoen 2021