FORMULE 2: Thuiszege zondag voor TICKTUMA

Daniel Ticktum heeft de turbulente Formule 2-sprintrace op Silverstone gewonnen. Ook Christian Lundgaard (ART) en Louis Deletraz (Charouz) staan ​​op het podium.

Daniël Tiktum (DAMS) is op zondag in het VK Silverstone gewonnen op sprint races en behaalde daarmee zijn eerste overwinning in de Formule 2. De Brit domineerde het grootste deel van de 21 ronden tellende race op de eerste plaats, maar uiteindelijk verraste hij hem bijna Christiaan Lundgaard (ART), die veel sneller reed na het verwisselen van banden. De derde plaats ging naar de Zwitser Voor Louis Deletraz (Charouz).

Za Mick Schumacher het vierde raceweekend van het seizoen 2020 eindigde in een teleurstelling. Zoon Michael Schumacher werd zesde en dus in punten. Maar toen haalden ze hem uit de zijne het Prema-team naar de pits geroepen om banden te wisselen tijdens de safety car-fase. Het probleem was dat ze het pas daarna deden de tweede ronde achter de safetycar.

Daarom Schumacher zakte naar de 13e plaats en kon daarna de ranking niet noemenswaardig verbeteren. Na een foutje in de laatste ronde maakte hij de race uit op de 14e plaats, in de eerste van twee raceweekenden op Silverstone nam hij alleen verzameld twee punten.

Hij vecht voor de overwinning Ticket nam de leiding vanaf de eerste startpositie, maar toen hij Lundgaard in een paar bochten zwaaide hij van de vijfde naar de tweede plaats. De Deen behield die rangschikking tot de 13e ronde voordat hij werd ingehaald Callum Ilott (Virtuozen).

De Brit had haast, want na de aanrijding met Yuki Tsunodo (Carlin) kreeg in de eerste ronde een straf van 5 seconden. Twee ronden later maakte het niet meer uit. Ilott hij spinde in de Clubbocht, de motor van zijn auto viel uit en de race was voorbij voor hem.

Toen kwam hij op de baan veiligheidsauto, waarvan velen gebruik maakten om in de pits te stoppen. Zij waren een van de eersten die reageerden op ART en op De racewagen van Lundgaard verving de harde banden door medium banden. Ten koste hiervan is een lid De jongste van Renault verloor drie maanden, die hij herwon na de herstart in de laatste drie ronden van de race - en liep uiteindelijk slechts 0,3 seconden mis op de overwinning.

Pri Awards hebben ook dezelfde strategie gevolgd, zowel bij Schumacher evenals bij Naar Robert Schwarzmann, maar een ronde later, nadat de coureurs achter de safety car al waren samengekomen. Naast dat de tactiek niet werkte, had Prema ook problemen met fixen rechter achterwiel naar de racewagen van Schwarzman.

Ze stonden achter de drie besten Jehan Daruvala (Carlin), winnaar van de hoofdrace Nikita Mazepin (Hi-tech), Felipe Drugovitsj, Nobuharu Matsushita (beiden MP Motorsport) en Jack Aitken. Hij leidt na acht races Schwarzman, die 81 punten voorsprong heeft Naar de Iloten (73) in Lundgaard (69). Schumacher, die het weekend ervoor als vierde eindigde op Silverstone, viel na twee minder succesvolle races met 41 punten terug naar de negende plaats algemeen.