in , ,

Silver Arrows Mercedes en Auto Union: legendarische race-iconen

In de autosportwereld zijn er bepaalde merken en auto’s die echte legendes zijn geworden.

Onder hen vallen ook de iconische racewagens genaamd Srebrne ščice op, die ze produceerden Mercedes-Benz in Auto Union. Deze auto's hebben racegeschiedenis geschreven en vertegenwoordigen nog steeds het toppunt van innovatie, prestaties en elegantie.

In de jaren dertig waren ze zo Mercedes-Benz net zoals Auto Union, de twee grootste Duitse autobedrijven van die tijd, begaven zich in de wereld van de autosport. Het was de concurrentie tussen hen die zorgde voor de ontwikkeling van twee uitstekende en competitieve raceteams en -merken markeerde deze periode.

Mercedes-Benz W196 - Foto: Wikipedia

Mercedes-Benz gebruikte het voor het eerst zilveren verf op hun racewagens in 1934 in de race om de Duitse Grand Prix op het circuit Nurburgring. Volgens de legende waren de racewagens voorheen gespoten in de traditionele witte kleur, maar dat was wel het geval te zwaar. Om het gewicht van de auto's te verminderen, verwijderden ze de witte verf en besloten ze ze zilverkleurig te schilderen. Hierdoor kregen de auto’s een uniek en herkenbaar beeld en werden ze benoemd Zilveren Pijlen. Mercedes-Benz domineerde het tijdperk met zijn racewagens en behaalde uitzonderlijke successen in races over de hele wereld.

Hij was aan de andere kant Auto Union, wat een samensmelting was van vier Duitse autobedrijven, waaronder Audi, DKW, Horch in Zwerver. Auto Union creëerde ook een opmerkelijke racewagen, bekend als de Automatische Unie Type C. Deze racewagen viel op door zijn aerodynamische ontwerp, dat ook inbegrepen was staartvin voor meer stabiliteit bij hoge snelheden. Auto Union stond bekend om zijn innovatie en technologische vooruitgang.

Tussen 1934 en 1939 zijn er racewagens Mercedes-Benz in Auto Union domineerde de Grand Prix-races. Legendarische racers houden van Rudolph Caracciola in Bernd Rozemeyer, ze gingen met hen de geschiedenis van de autosport in. Hun snelheid, prestaties en vaardigheid hebben indruk gemaakt op toeschouwers en fans over de hele wereld.

Auto Union Type D - Foto: Wikipedia

Het tijdperk van de Zilveren Pijlen eindigde echter met het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in 1939. De restauratie en verdere ontwikkeling van racewagens werd opgeschort omdat de productiecapaciteit werd toegewezen de oorlogsinspanning. Na de oorlog veranderde de racewereld en nieuwe regelgeving vereiste een andere benadering van racen.

Niettemin blijft de erfenis van de Silver Arrows springlevend maakt racefans enthousiast rond de wereld. Mercedes-Benz en Auto Union zijn opgericht hoge standaarden en legde er de basis voor moderne racen. Hun raceauto's zijn een symbool van innovatie, prestaties en stijl en worden vandaag de dag nog steeds vaak gezien op verschillende evenementen en retrospectieve races.

Auto Union Type C Stromlinie - Foto: Wikipedia

Zilveren pijlen Mercedes in Auto Union dat zullen ze voor altijd zijn andere iconen in de autosportwereld. Hun geschiedenis, overwinningen en innovaties hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op de auto-industrie en vele generaties racers en fans over de hele wereld geïnspireerd.

Voeg een antwoord toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Duidt verplichte velden aan

Honda Prelude keert terug naar Europa

De Kia Tasman wordt steeds meer onthuld, ook al staat hij voorlopig niet meer in de showrooms