in , ,

Tot het verbod: Toyota zet in op sportwagens met verbrandingsmotoren

Gazoo-Racing zal blijven investeren in de ontwikkeling van verbrandingsmotoren - het einde van de FT-Se?

Toyota heeft tot nu toe de wijdverbreide introductie van elektrische voertuigen grotendeels vermeden. Niet alleen het bedrijf zelf, maar ook de autosport- en sportwagendivisie Gazoo racen richt zich op verbrandingsmotoren. Hier geloven ze zelfs in "grote toekomst'.

De japanners ze blijven investeren in ontwikkeling verbrandingsmotoren, wat volgens de modellen zal zijn GR86, GR Racing, GR Corolla in GR supra opgenomen in toekomstige modellen. In een interview met een Australisch tijdschrift Auto-expert is de president van Toyota Gazoo Racing Tomoya Takahashi zei dat er geen plannen zijn voor een krachtige elektrische auto. GR is van plan "zoveel mogelijk gebruik maken van verbrandingsmotoren," hij zei Takahashi. "In de toekomst worden deze motoren misschien verboden, maar verbrandingsmotoren zijn niet slecht, koolstof is onze vijand."

Terwijl ze zijn puristen waarschijnlijk blij mee, we vragen ons af of dit het lot van het model is FT Se al verzegeld. Conceptvoertuig is in oktober 2023, toen het werd gepresenteerd op de Japanse Mobiliteitssalon in Tokio, herinnerd aan MR2. De FT-Se is een rasechte sportwagen GR met twee zitplaatsen, twee motoren en achterwielaandrijving. Met een middenmotor moet de elektrische sportwagen van 0 naar 100 km/u kunnen sprinten drie seconden. Het einde van de rit werd pas bereikt bij een snelheid van 250 km/u. Hideaki Iida, projectmanager bij de groep GR Ontwerpgroep, is in gesprek met collega's van de Amerikaanse zustersite InsideEVs vertelde dat het model dat wel kon FT Se begon te produceren na 2026. Hoewel we de hoop nog niet opgeven, lijkt het erop dat dit wel het geval is Toyota ze zijn meer geïnteresseerd in het op de markt brengen van hun sportversies met verbrandingsmotoren. De verkoop van benzine- en elektrische modellen zou echter een win-winsituatie zijn.

Dus laten we duidelijk zijn: Benzinemotoren blijven bij Gazoo Racingen volledig elektrische auto’s zullen in de nabije toekomst waarschijnlijk niet op de markt komen. Het is echter waarschijnlijk dat een combinatie van de twee zal worden gebruikt: 'Door gebruik te maken van hybride technologie kunnen we de uitstoot van kooldioxide verminderen," hij zegt Takahashi. Voor deze stap, die vanwege de overweging erg populair is in het sportwagensegment emissiebeperking, eveneens onlangs besloten Porsche. Ook synthetische brandstoffen en verbrandingsmotoren draaien waterstof, staan ​​nog steeds op de onderzoekslijst van de president GR.

Voeg een antwoord toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Duidt verplichte velden aan

BMW 507: een onconventionele interpretatie gebaseerd op het Z4-model

Maak kennis met de elektrische productie-SUV Smart #5