in , ,

Volvo wil Polestar niet meer, stopt met de financiering en draagt ​​het belang waarschijnlijk over aan Geely

Volvo wil zijn belang in Polestar verkopen en zich in plaats daarvan concentreren op de ontwikkeling van zijn eigen modellen van de volgende generatie.

Met de snel veranderende omstandigheden in de wereldwijde industrie voor elektrische voertuigen heeft het bedrijf Volvo Cars besloten om de financiële steun aan het bedrijf stop te zetten poolster, een fabrikant van elektrische auto's die het samen met een Chinese autofabrikant heeft opgericht Geely. Volvo overweegt nu zijn belang in Polestar te verkopen, waarbij Geely, de meerderheidsaandeelhouder van Volvo, een potentiële koper is.

Volvo maakte het besluit donderdag bekend als onderdeel van zijn besluit financieel verslag over 2023. Anno 2017 is Polestar een zelfstandig bedrijf en van een plug-in hybride Polestar 1 produceert uitsluitend elektrische voertuigen die gebruik maken van Volvo-technologie.

De moeilijke marktomstandigheden zorgden er echter voor dat het bedrijf daartoe overging poolster heeft moeite om voet aan de grond te krijgen in het segment van elektrische voertuigen en kondigde eerder deze maand aan dat het zijn leveringsdoelstellingen voor 2023, die het eerder dit jaar had verlaagd, niet heeft gehaald.

De autofabrikant zegt de mogelijkheid te onderzoeken om zijn belang in Polestar aan te passen en zijn belang mogelijk onder zijn aandeelhouders te verdelen. Dat geldt waarschijnlijk ook voor het Chinese Geely, eigenaar van Volvo werd een belangrijkere mede-eigenaar van Polestar.

Chinees bedrijf zal dat doen beginnend bedrijf bleef voorzien "volledige operationele en financiële steun", zeggen ze bij Volvo. De Zweedse autofabrikant is van plan nauw te blijven samenwerken met Polestar op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, productie en after-sales service – de voertuigen van de startup zijn momenteel mogelijk onderhouden bij Volvo-dealers.

Het bedrijf poolster namens haar enthousiasme uit over de mogelijkheid dat Geely Zweden Holding wordt een nieuwe directe aandeelhouder. Thomas Ingenlat, CEO van het bedrijf poolsterzei: “Met ons groeiende assortiment exclusieve, krachtige auto’s bevindt Polestar zich in een van de meest veelbelovende fasen van zijn ontwikkeling. We hebben de productie met succes opgeschaald en zijn begonnen met de verkoop van de Polestar 4 in China, Europa en Australië. We verwachten deze zomer de Polestar 3 aan klanten te gaan leveren. We kijken uit naar verdere samenwerking met Volvo Cars en de mogelijkheid om te profiteren van grotere synergieën met Geely op het gebied van geavanceerde technologieën.”

Voeg een antwoord toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Duidt verplichte velden aan

Brandgevaar bij Mercedes-modellen

Manhart MH2 560: Zo wild kan de nieuwe BMW M2 eruit zien