in , ,

Volvo-topman giet koud water over EV-twijfelaars, voorspelt 'enorme groei'

Tegen het midden van dit decennium wil Volvo dat 50% van zijn wereldwijde verkoop bestaat uit batterij-elektrische voertuigen (BEV’s), en in 2030 moet 100% van de omzet bestaan ​​uit batterij-aangedreven voertuigen.

Hoewel velen hun bezorgdheid hebben geuit over de recente daling van de vraag naar elektrische voertuigen, zegt de CEO van het bedrijf Volvo-auto's Jim Rowan nog steeds overtuigd van de mogelijkheid "buitengewone groei" in de wereld van elektrische voertuigen, vooral voor premium merk, zoals de Zweedse autofabrikant.

Lijsterbes staat in de toespraak op het forum Reuters Global Markets-forum in Davos, Zwitserland, sprak zijn geloof uit in de solide groei van elektrische voertuigen wereldwijd, met speciale aandacht voor Europa.

‘We hebben veel meer prijszettingsvermogen en mensen hebben een groter besteedbaar inkomen, dus ze kunnen het zich veroorloven als ze een elektrisch voertuig willen besturen’ hij zei Lijsterbes.

Volvo heeft eerder verklaard dat het niet zal deelnemen aan prijzenoorlogen voor elektrische voertuigen, omdat het al hoge winstmarges heeft op zijn elektrische voertuigen. Lijsterbes hij zei ook dat klanten, ondanks verstoringen van de scheepvaartroutes door de Rode Zee, geen gevolgen zullen voelen en dat alle extra kosten door het bedrijf zullen worden gedekt. Onlangs werd echter bevestigd dat de productie dat wel zal doen modellen XC40 en C40 in de Volvo-fabriek in Gent, België, drie dagen geschorst vanwege vertragingen bij de levering van versnellingsbakken.

Net als veel andere autofabrikanten heeft Volvo dat ook gedaan ambitieuze plannen, dat het zijn aanbod aan elektrische voertuigen (EV’s) dit decennium aanzienlijk zal uitbreiden. Tegen het midden van dit decennium wil het bedrijf 50% van zijn wereldwijde omzet bereiken batterij-elektrische voertuigen (BEV's)en tegen 2030 zal naar verwachting 100% van de omzet bestaan ​​uit voertuigen op batterijen.

Novi EX30 wordt naar verwachting de best verkochte elektrische auto van Volvo. Momenteel wordt hij uitsluitend in China geproduceerd, maar vanaf 2025 gaat Volvo hem ook in eigen land produceren fabriek in Gent, om aan de vraag te voldoen. Hij zal zich bij de modellen voegen XC40 Opladen in C40 Opladen Als derde volledig elektrische model van de autofabrikant dat in Europa wordt geproduceerd, zal hij ook in de VS worden verkocht, beginnend bij een zeer concurrerende $ 36.245 voor het basismodel en oplopend tot $ 46.195 voor de krachtigste en best uitgeruste variant.

Voeg een antwoord toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Duidt verplichte velden aan

Hyundai Casper: De kleine elektrische auto wordt eind 2024 gelanceerd

De nieuwe Audi S3 gepresenteerd als prototype met 333 pk