in , ,

Ferrari met recordverkopen in 2023, 13.663 afgeleverde auto's

De nettowinst overschrijdt voor het eerst de 1 miljard euro en er komen naar verwachting binnenkort drie nieuwe modellen op de markt

Omdat een spectaculaire transfer Formule 1 ster Lewis hamilton van Mercedes tot Ferrari, het iconische Italiaanse merk is momenteel actief mondiale mediakoppen. Tegelijkertijd is het feit dat de afdeling voor personenauto's heeft het afgelopen jaar – laten we zeggen – een gouden neus verdiend. En het heeft er niets mee te maken Hamiltons beslissing, om in 2025 naar Maranello te gaan.

Ferrari sloot 2023 af met nog een resultaten registreren: De omzet steeg naar 5,970 miljard (+17,2%), aangepast bedrijfsresultaat (EBIT) van 1,617 miljard (+31,8%), en de nettowinst bedraagt ​​z 1,257 miljard (+34%) overschreed de grens van één miljard euro. Vorig jaar zijn ze afgeleverd 13.663 voertuigen (+442 eenheden). In de toekomst zal dat er waarschijnlijk niet meer zijn, aangezien er sprake is van "magische grensMaximaal 15.000 auto's per jaar. Kwaliteit boven kwantiteit. Wie bestelt er nu een nieuwe? Ferrari Purosangua, zal geduld moeten hebben.

Ferrari Purosangue, waar klanten wordt gevraagd geduld te hebben

"2023 was een zeer succesvol jaar waarin we ons merk hebben versterkt met een reeks mijlpalen die tot uiting kwamen in onze ongekende financiële resultaten. Onze nettowinst overschreed voor het eerst de grens van één miljard euro, aangezien deze met 34 procent toenam, en de jaarlijkse EBITDA-marge steeg naar 38,2 procent. Er ligt een heel belangrijk jaar voor ons voor de implementatie van ons businessplan, dat voortgaat op een zorgvuldig uitgestippeld pad. De recordresultaten in 2023, de ambities die we hebben voor 2024 en de uitzonderlijke transparantie van ons orderboek zorgen ervoor dat we met meer vertrouwen kunnen kijken naar de bovengrens van de doelstellingen voor 2026.', aldus de algemeen directeur Benedictus Vigna.

EBIT-marge, d.w.z. de winstgevendheid van de industriële kernactiviteit in de automobielindustrie is met toegenomen 300 basispunten op het ongelooflijke 27,1 procent. Geen enkele andere autofabrikant is momenteel zo winstgevend. In verschillende tabellen die de economische prestaties samenvatten Ferrari, verschijnen alleen in de vorm van procentuele wijzigingen twee negatieve signalen. De eerste heeft betrekking op de verkoop motoren (-18%), een resultaat dat vooral te wijten is aan de daling van de leveringen voor Maserati, wiens contract eind 2023 afloopt. Het tweede minpunt betreft de verkoop aan Vasteland van Chinain Hongkong en verder Taiwan, die daalde met 4% tot 1.490 eenheden, voornamelijk als gevolg van een scherpe daling in het laatste kwartaal van het jaar: 118 voertuigen minder (-25%). In andere regio’s nam het aantal leveringen echter toe: In de regio EMEA (Europa, Midden-Oosten/Afrika) aanbod steeg met 1,8% v Noord- en Zuid-Amerika za 10,6%, in de overige landen APAC (Azië-Pacific) bleef echter vrijwel onveranderd.

Ferrari Roma-spin

In de verklaring stond dat het aantal leveringen gedurende het jaar is toegenomen dankzij het model Volbloed, die in de tweede helft van het jaar versnelde, en door de toename van het aantal leveringen modellen 296 en SF90. Eerste leveringen van het model Roma spin begon in het vierde kwartaal. De leveringen van modellen werden in de loop van het jaar voltooid F8, de levenscyclus van het model Portofino maar het liep ten einde. Ook de levering van bijzondere series, onder leiding van de familie, nam toe 812 Competitie. Modelopdracht Daytona SP3 het ging door zoals gepland. Het productportfolio voor 2023 bestond uit elf modellen met verbrandingsmotoren en vier modellen met hybride motoren, goed voor respectievelijk 56% en 44% van de totale leveringen.

Een rijke beloning voor de medewerkers: iedereen krijgt 13.500 euro!

Prognose voor 2024, d.w.z. de prognose voor het lopende jaar, waarbij rekening wordt gehouden met de geschatte positieve en negatieve factoren in de financiële overzichten, laat een netto-omzet zien van meer dan 6,4 miljard euro en een EBIT-marge van nog steeds meer dan 27%. "Het orderboek bestrijkt 2025 en geeft ons vertrouwen voor de toekomst, maar we moeten onze voeten op de grond houden om aan de bovenkant van het plan te blijven groeien en de procentuele marges te consolideren, die naar verwachting tegen het einde van dit jaar nog verder zullen stijgen. ons industrieplan.'Is Vigna uitgelegd in een telefonische vergadering met analisten, waarin werd voorspeld dat dit mogelijk zou zijn bonus voor elke werknemer bereikte dit jaar ca 13.500 EUR.

Ferrari-topman Benedetto Vigna kan alleen maar lachen om deze resultaten en cijfers. Ook de medewerkers zullen een glimlach op hun gezicht hebben, want zij ontvangen ieder 13.500 euro!

Vigna ze concentreerde zich op het verwachte verkoopgroei in de sector levensstijl en over de vooruitgang die op dit gebied is geboekt klimaatneutraliteit. In verband met activiteiten personalisatie is de algemeen directeur Maranella legde de filosofie uit "verschillende Ferrari's voor verschillende momenten, verschillende Ferrari's voor verschillende Ferrari's'. Vigna toegevoegd: "In juni openen we het e-gebouw, precies twee jaar na de laatste dag van de kapitaalmarkten. Met de introductie van drie nieuwe modellen zullen we het assortiment sportproducten verder verrijken."

Voeg een antwoord toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Duidt verplichte velden aan

De nieuwe Lancia Ypsilon: de speciale serie Cassina laat ALLES zien

Volkswagen begint een bedrijf voor kunstmatige intelligentie