in , ,

KINETIC-ophanging ook voor MERCEDES G-klasse

Het nieuwe kinetische ophangingssysteem in de Mercedes-Benz G-Klasse zal zowel de prestaties op de weg als op het terrein verbeteren.

Mercedes-Benz bereidt een update voor de G-Klasse voor modeljaar 2025 voor en introduceert een nieuwe kinetische ophanging gemodelleerd naar het geavanceerde systeem in de huidige SL- en GT-modellen.

Dit nieuwe veersysteem zal naar verwachting aanzienlijke resultaten opleveren groter comfort in betere afhandeling. Het zal werken door traditionele dempers te vervangen door een gekoppeld dempingssysteem met elektrohydraulische stroomkleppen pas de rebound en compressie aan. Aanpassingen worden gemaakt op basis van een reeks factoren, zoals snelheid, stuurhoek, carrosseriebewegingen en rijomstandigheden.

Wat de complexiteit van het systeem nog groter maakt, is het feit dat wanneer één wiel wordt samengedrukt, de zuiger in de schokdemper naar boven uitsteekt en stuurt hydraulische vloeistof naar de andere kant om het terugveren van de tegenoverliggende demper te ondersteunen. De stijfheid van de schokdempers wordt geregeld door twee reservoirs gevuld met stikstofgas, die overtollige hydraulische vloeistof opvangen en indien nodig gebruiken. worden naar de doorstroomkleppen gestuurd.

Het systeem verbetert niet alleen de wegeigenschappen van de G-Klasse, maar werkt ook bij off-road rijden en verbetert de articulatie van de wielen.

Redacteur van de publicatie Afdelingen auto onlangs de kans gehad om in een G-Klasse te rijden die met dit systeem is uitgerust. Het systeem verbetert niet alleen de wegeigenschappen van de G-Klasse, maar werkt ook bij off-road rijden en verbetert de articulatie van de wielen.

"Het stelt ons in staat om een ​​groter prestatiebereik te hebben tussen verschillende rijmodi," zei hoofd van de ophangingsontwikkeling bij Mercedes-AMG Ralf Haug. “Aan de ene kant kunnen we zachter rijden en aan de andere kant kunnen we beslissender rijden dan met de conventionele ophanging en schokdempers die we vandaag de dag gebruiken. Het zorgt ook voor een snellere en vloeiendere respons met een betere lichaams- en onderliggende controle dan we nu hebben. We zagen de voordelen die dit met zich meebrengt voor onze sportwagens en begonnen meteen na te denken over wat het voor onze offroad-modellen zou kunnen betekenen.”

De redacteur van bovengenoemde publicatie stelt dat het prototype waarin hij reed is gezien beter beheersbaar zoals de oude G-Klasse, maar tegelijkertijd ook aangeboden een comfortabelere rit. Bovendien zorgt het voor een vermindering van het rollen van de carrosserie en verbetert het de tractie op de grond verder.

Dat slimme ophangsysteem wel Citroen het meest succesvol gebruikt in het Wereldkampioenschap Rally aan het begin van het nieuwe millennium voordat het door de FIA ​​werd verboden. Het wordt onder zijn eigen merk op de markt gebracht Monroe Tenneco meegenomen, en ze gebruiken het momenteel McLaren in Rivian.

Voeg een antwoord toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Duidt verplichte velden aan

BUGATTI en ADIDAS bundelen hun krachten voor een VOETBALlaars vol superlatieven

Renault TWINGO: De legendarische KLEINE AUTO bestaat 30 jaar