in ,

TATA wil gebruik maken van het EMA-platform van JAGUAR LAND ROVER

Indiërs willen dit platform gebruiken voor auto's van het nieuwe premiummerk Avinya

Tot ziens, het Indiase moederbedrijf van het bedrijf Jaguar Land Rover (JLR), wil zijn eigen land het EMA-platform kan ook worden gebruikt voor nieuwe voertuigen van premiummerken Avinja. Tata presenteerde anderhalf jaar geleden een onderzoek met deze naam. Destijds gingen er geruchten dat de auto hierop gebaseerd zou zijn Tata's eigen platform "Gen 3", en het eigen merk werd niet vermeld.

Modulaire architectuur met elektrisch veld (EMA) is de technische basis voor toekomstige voertuigversies Landrover Discovery Sport, Range Rover Evoque en Range Rover Velar. Het platform zal debuteren in 2024 en zal ondersteunen elektrische auto's en plug-in hybrides en hybrides. Ze hebben elektrische versies 800 volt technologie. Tata Avinya-concept vanaf april 2022 is er een soort langwerpige bestelwagen die de nadruk legt op een groot interieur en een hoge flexibiliteit. wielbasis hij is extreem lang en de overhangen zijn extreem kort, zelfs voor een elektrische auto. Voorstoelen gedraaid kon worden.

Tata Evinya Concept is het nieuwe premiummerk van de Indiase fabrikant.

Studie zou moeten inschakelen elektriciteit opladen voor ca 500 kilometer op zichzelf 30 minuten. Hierdoor zou de auto net zo snel worden opgeladen Porsche Thai. Elektriciteit voor actieradius moet hier mogelijk zijn 100 kilometer Vul in vijf minuten, wat overeenkomt met 25 minuten voor 500 kilometer. Autobatterijen zullen worden vervaardigd in de nieuwe fabriek van Tata in naar Bridgewater (ongeveer 250 kilometer ten westen van Londen), dat naar verwachting in 2026 in gebruik zal worden genomen. Het platform zal worden gebruikt onder een licentieovereenkomst met Tata Passagier Elektrische Mobiliteit (TPEM), vertelde hij aan Autocar Adriaan Mardel, CEO van JLR.

"TPEM heeft besloten de technologie die we ontwikkelen, zowel op het gebied van de EMA-architectuur, onze elektrische architectuur als onze batterijpakketten, te gebruiken om ons eigen assortiment premium BEV's te produceren in hun fabriek in India. Dus produceren ze hun voertuigen met behulp van ons intellectuele eigendom,'dus Adriaan Mardel, CEO van het bedrijf JLR. In de verklaring staat dat Avinja het maakt alleen gebruik van patenten en produceert auto's in India. Dit heeft niets te maken met de productie van de nieuwe Evoque-, Velar- en Discovery Sport-modellen in de fabriek in Halewood. Blijkbaar auto's Avinja ze zullen ook niet in Europa verkopen.

De Evinya is een hele lange bestelwagen met een interessant interieur waarbij de voorstoelen draaien.

Overeenkomst tussen de twee bedrijven JLR in TMEP het is voorlopig slechts een intentieverklaring; de licentievergoeding voor het gebruik van de patenten van JLR is nog niet vastgesteld. Het zal volgens de overeenkomst zijn JLR verleende ook technische bijstand om de modelontwikkeling te versnellen Avinja. Het nieuwe merk zal naar verwachting debuteren in 2025 en stuurde verschillende modellen naar de markt.

Voeg een antwoord toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Duidt verplichte velden aan

Munro MK_1 Mountain RESCUE EDITION – Elektrische SUV voor BERGREDDING en BRANDWEER

RINGMASTERS Tusk is een DODGE Charger uit 1969 met een HELLEPHANT V8-motor