in ,

LAGERE VRAAG NAAR ELEKTRISCHE VOERTUIGEN WERD VOLKSWAGEN'S vierde gigafabriek

Het bedrijf heeft al plannen bevestigd voor drie gig-fabrieken in Duitsland, Spanje en Canada.

Omdat van een verminderde vraag na volledig elektrische voertuigen is dat het geval Volkswagen heeft het besluit over zijn vierde batterijenfabriek, die het in een van de Oost-Europese landen zou bouwen, uitgesteld. Het nieuws komt nadat Volkswagen dit heeft aangekondigd indrukwekkende groei in de verkoop van elektrische voertuigen (BEV) in de eerste negen maanden van 2023, maar ook een lager aantal bestellingen, als gevolg van de vertraging van de vraag die ook door andere autofabrikanten wordt gemeld.

In een verklaring die Škoda woensdag deelde: Olivier Blume, CEO van de VW-groep, zei: "Gezien de marktomstandigheden, inclusief de langzame start van de markt voor elektrische voertuigen in Europa... is er op dit moment geen zakelijke reden om over verdere locaties te beslissen."

Zoals gemeld ReutersDe CEO had eerder deze week een ontmoeting met Tsjechische functionarissen die hebben aangedrongen op de bouw van een gigantische fabriek in hun land. Na het uitstel van Volkswagen is hij premier van Tsjechië Peter Fiala zei ja "Ze kunnen de grondreservering voor dit project niet langer tegenhouden" en dat ze zich in plaats daarvan op andere projecten zullen concentreren. In dit opzicht is hij minister van Industrie Jozef Sikela bevestigd dat ze in gesprek zijn vijf andere investeerders, waarbij twee van de voorstellen qua schaal vergelijkbaar zijn met een VW-fabriek.

Ondanks het slechte nieuws over de investering in de accufabriek bevestigde VW zijn engagement toenemende schade aan de geëlektrificeerde lijn met zes aankomende elektrische voertuigen die het tegen eind 2026 zal introduceren.

Dit is de tweede keer dat hij dat doet VW heeft de beslissing uitgesteld voor een batterijenfabriek in Oost-Europa, naar aanleiding van een verklaring begin 2023 waaruit bleek dat ze "niet haasten". Mogelijke locaties voor de vierde gigafabriek van VW waren Tsjechië, Hongarije, Polen of Slowakije.

Er is bevestigd dat de overige drie batterijfabrieken tot de groep zullen behoren VW Groep gebouwd in Salzgitter (Duitsland), Valencia (Spanje) en St. Thomas (Canada), die samen tot 200 GWh per jaar. Dit is minder dan het oorspronkelijk verwachte productievolume van 240 GWh zoals aangegeven in het plan VW 2022, dat tegen 2030 zes gigafabrieken in Europa omvatte.

Voeg een antwoord toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Duidt verplichte velden aan

Unieke LAMBORGHINI Huracán STO SC 10e verjaardag

De vernieuwde OPEL Combo zal verkrijgbaar zijn met ELEKTRISCHE, BENZINE- en DIESELmotoren