in ,

MERCEDES beschuldigd van FRAUDE in Duitsland, bedreigd met RECALL

De gelekte brief werpt licht op de voortzetting van de Dieselgate-saga.

Na het schandaal Dieselgate Sinds 2015 blijven overheidsinstanties over de hele wereld autofabrikanten nauwlettend volgen. Volgens een uitgelekte brief van het Duitse federale transportbureau was dat wel het geval Mercedes-Benz eerder deze zomer in de schijnwerpers van het bureau stond, waarvan hij werd beschuldigd ontwijkingsapparatuur gebruikt voldoen aan de laatste Euro 6-emissienormen.

In de brief van 7 juli 2023 worden drie op software gebaseerde regelovertredende apparaten beschreven die zijn gevonden in OM642-dieselmotor, die in het voertuig wordt gebruikt Mercedes-Benz E350 BlueTec. Twee van deze apparaten varieerden de motorprestaties op basis van bepaalde temperatuurparameters. Het bureau vertelde de autofabrikant in een brief dat het de fouten moet corrigeren, anders zal het dat doen verboden wederverkoop van deze auto's en riep ze terug van de markt.

Duitse milieugroep voor consumentenbescherming Duitse Milieusteun (DUH) heeft een uitgelekte brief vrijgegeven die ze vrijdag van een niet nader genoemde klokkenluider heeft ontvangen.

Mercedes, die met het bureau samenwerkt, vertelde Reuters dat hij geloofde dat het al de juiste software-updates had ontwikkeld en geïnstalleerd die nodig zijn om de problemen op te lossen. Extra controle werd geïntroduceerd nadat het was gebeurd Hof van Justitie van de Europese Unie oordeelde in juli 2022 dat op software gebaseerde apparatuur voor emissiebeheersing illegaal is. Het bureau is voor coördinatie bij het bedrijf gaf de tijd tot 27 juli, maar volgens Reuters werd de deadline verlengd.

In 2020 moest het moederbedrijf van Mercedes wel Daimler betalen $ 2,8 miljard om claims tegen het bedrijf in de Verenigde Staten van Amerika te schikken.

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt Deutsche Umwelthilfe nam Mercedes onder de loep. In november 2021 bracht de organisatie een openbaar rapport uit waarin zij het bedrijf beschuldigde van naleving met de Euro 6-norm – OM642-aggregaten, gebruikt door acht apparaten van dit type. DUH achtte de apparaten illegaal. Volgens het rapport verminderden de apparaten de geïnjecteerde hoeveelheid AdBlue-additief, wat nodig is om schadelijke stikstofoxiden te neutraliseren.

Mercedes het is niet de enige autofabrikant, dat acht jaar nadat het uitbrak nog steeds te maken heeft met de gevolgen van het Dieselgate-schandaal. De voormalige CEO van Audi staat deze zomer terecht Aan Rupert Stadler legde een boete op van 1,1 miljoen euro wegens betrokkenheid bij het schandaal. Om gevangenisstraf te vermijden, bekende hij schuld en betaalde hij de boete. Leverancier van auto-onderdelen Bosch hij heeft vorig jaar betaald $ 25 miljoen straffen.

In 2020 moest het moederbedrijf van Mercedes wel Daimler betalen $ 2,8 miljard om claims tegen het bedrijf in de Verenigde Staten van Amerika te schikken. De autofabrikant heeft te maken gehad met rechtszaken van de Amerikaanse Environmental Protection Agency, de California Air Resources Board, het Amerikaanse ministerie van Justitie en een class action-rechtszaak. Ruim de helft van de bijna 3 miljard dollar ging naaraan andere overheidsinstantiesen $ 700 miljoen om de rechtszaak te schikken.

Voeg een antwoord toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Duidt verplichte velden aan

NOVITEC perst 812 pk uit de Ferrari 866 Competizione

PORSCHE en PUMA vierden 60 JAAR 911-model met een speciale editie SPORTS-schoenen