in , ,

De elektrische CLA van MERCEDES zou een bereik hebben van maximaal 750 kilometer

De Mercedes Concept CLA is hun eerste model op het geheel nieuwe MMA-platform

Drie jaar geleden hoorden we voor het eerst over het nieuwe platform Modulaire architectuur van Mercedes-Benz (MMA), dat in de toekomst de compacte elektrische auto’s van het merk zal vervoeren. Mercedes presenteert nu de eerste MMA-gebaseerde auto: Concept CLA-klasse. Daarom zal de productieversie waarschijnlijk ook de afkorting dragen CLA - of de strategie-experts "elektrisch" of "e" zullen toevoegen, zullen we moeten afwachten. Als zoiets niet komt, betekent dit waarschijnlijk dat er geen benzineversie meer zal zijn.

Lager energieverbruik dan de Fiat 500 Electric

De belangrijkste prestaties van het model Mercedes CLA (als het al zo wordt genoemd) omvatten een bereik van meer dan 750 kilometer volgens de standaard WLTP. Mercedes heeft er nog geen informatie over verstrekt batterij formaat, maar hij verstrekte gegevens over het energieverbruik: dat zou slechts moeten bedragen 12 kWh / 100 km. Hieruit kunnen we concluderen dat het in de accu van het voertuig zit CLA bij benadering 7,5×12=90 kWh, wat best veel is voor een compact voertuig. Daarnaast is de auto extreem zuinig, aangezien het momenteel de zuinigste elektrische auto is 13 kWh / 100 km. Dit is veel minder dan de Fiat 500 Elektro. Dit wordt mogelijk gemaakt door de kennis die Mercedes heeft opgedaan tijdens de ontwikkeling van de visie EQXX. Net als de laatste is dat ook het geval CLA 800 volt systeem. Volgens Mercedes biedt de batterij “buitengewoon”Energiedichtheid, en de aandrijving is bovendien zeer efficiënt. De studie beschikt over achterwielaandrijving, maar uiteraard zal ook vierwielaandrijving leverbaar zijn.

Zo hoort het interieur van deze Mercedes CLA conceptauto eruit te zien...

Siliciumbatterij - of goedkopere LFP-batterij

De topversie van het CLA-model heeft een batterij met anodes rijk aan s silicium, wat een hoge energiedichtheid garandeert. De basisversie is echter uitgerust met een goedkope LFP-batterij (met lithiumijzerfosfaat). Voor het eerst zijn de celmodules bij elkaar aan elkaar gelijmd en niet geschroefd - dit bespaart gewicht, en de resulterende structuur zou nog stijver zijn en beter bestand tegen botsingen. Bedankt 800 volt-technologie het zou mogelijk moeten zijn om te vullen met maximaal 250 kW – dat is veel, maar niet bijzonder indrukwekkend voor een 800 volt-systeem, zoals bekend is de Porsche Taycan heeft 270 kW. In een kwartier moet hij minimaal 400 kilometer kunnen opladen.

Efficiënte synchrone machine van 175 kW en versnellingsbak met twee versnellingen

Deze Mercedes krijgt ook een fotovoltaïsch systeem voor zijn eigen laadvermogen...

De aandrijving wordt verzorgd door een nieuwe elektrische aandrijfunit Mercedes-Benz (MB.EDU). Zoals gebruikelijk bij 3-in-1 oplossingen zijn de elektromotor, transmissie en vermogenselektronica in één behuizing gecombineerd. Pogonska Frs is ontwikkeld voor een breed scala aan vermogens. Maar dat is zo studie synchrone machine met permanente magneten (PSM) met stroom 175 kW. Zoals bekend is er een versnellingsbak met twee versnellingen aan toegevoegd en werkt de vermogenselektronica met chips uit silicium carbide. Het hele pakket weegt minder dan 110 kilogram, en de efficiëntie van de batterij tot de wielen zou goed zijn 93 procent. De PSM-motor gebruikt ook aanzienlijk minder zeldzame aardmetalen dan eerdere Mercedes-motoren: bijna nul procent.

In tegenstelling tot de vorige Mercedes elektrisch auto's de studie biedt ook tweezijdig opladen: Als de auto is aangesloten op een compatibele tweezijdig laadstation voor gelijkstroom kan de aandrijfaccu ook als tussenopslag worden gebruikt eigen fotovoltaïsche installatie. Als alternatief kan de batterij een stroomstoring helpen overbruggen.

One Comment

Laat een reactie achter

Eén ping

  1. Pingback:

Voeg een antwoord toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Duidt verplichte velden aan

BMW Vision Neue Klasse Concept: EEN MINIMALISTISCH elektrisch voertuig met een gigantisch display op de VOORRUIT

De nieuwe RENAULT Scenic Electric met een actieradius tot 620 km