in , ,

Vanaf 2026 zal BMW ook NEUE KLASSE-modellen in CHINA produceren

Hiermee krijgt de Beierse fabrikant zijn vijfde nieuwe fabriek voor toekomstige Neue Klasse-modellen.

Lokaal voor lokaal: BMW verwijst naar dit principe en voorspelt dat ze dat zullen doen Nieuwe Klasse vanaf 2026 ook geproduceerd China. Dat heeft de productiedirecteur bekend gemaakt Milan Nedeljkovic op de 20e verjaardag van de joint venture tussen BMW en Brilliance. Deze joint venture, die officieel heet BMW Brilliance Automotive B.V. (BBA), zal het Neue Klasse-model ook worden geproduceerd in Shenyang.

Nodig batterijen rijden ze worden ook ter plaatse gemonteerd. Als onderdeel van de viering jubilea werd ook gehouden virtuele ceremonie het leggen van de eerste steen voor de nieuwe batterijmontagelocatie. Vanaf 2026 zijn dan batterijcellen aan de beurt zesde generatie, geassembleerd tot hoogspanningsbatterijen. Daartoe zal het bedrijf BBA naar een nieuwe locatie op China rond ingediend 1,3 miljard. Voor zover bekend zouden hier de nieuwe cilindrische vormfactorcellen worden gebruikt 4695 in 46120. BMW wil deze cellen niet zelf produceren, maar ze hebben nog niet gezegd wie ze gaat leveren.

BMW-bestuurslid Milan Nedeljković kondigde officieel de productie van Neue Klasse-modellen in China aan vanaf 2026.

"Onze fabrieken in Shenyang zijn uitgegroeid van een kleine assemblagefabriek met slechts een paar eenheden tot de grootste productiebasis ter wereld. Vandaag, 20 jaar nadat onze joint venture voor het eerst met de productie begon, ben ik verheugd de lokale productie van Neue Klasse-modellen in China aan te kondigen,' aldus een bestuurslid BMW voor productie Milan Nedeljkovic. De BMW Group is sindsdien vertegenwoordigd op de Chinese markt 1994 en het is mei 2003 een joint venture opgericht BMW Schittering Automotive. In de afgelopen 20 jaar zijn de activiteiten in China voortdurend uitgebreid. Dus de productiecapaciteit in Shenyang verhoogd van 30.000 naar 830.000 eenheden. BBA produceert nu zeven modellijnen, waaronder verbrandingsmotoren, plug-in hybrides en elektrische auto's.

Batterijen zouden ook worden geassembleerd in de blauw gemarkeerde gebieden in Shenyang.

Productie van modellen Nieuwe Klasse in China en de uitbreiding van de batterijproductie maken deel uit van het programma elektrificatie van BMW. Met dit in gedachten, wordt verwacht dat vóór 2030 meer dan de helft van de wereldwijde autoverkopen uitsluitend elektrische auto's zullen zijn. Het eerste model van Nieuwe Klasse wordt een middelgrote sedan (waarschijnlijk genaamd BMW i3) en middelgrote SUV's (waarschijnlijk iX3 opvolger). Vanaf jaar 2025 ze zullen in Hongarije worden vervaardigd Debrecen, vanaf jaar 2026 in de hoofdfabriek in München en Chinees Shenyang en vanaf het jaar 2027 in een Mexicaanse stad San Luis Potosi. Uiterlijk vanaf het jaar 2030 en Neue Klasse moeten ook worden geproduceerd in Verenigde Staten van Amerika namelijk in de stad Spartanburg in Zuid-Carolina. Batterijcellen voor de Amerikaanse voertuigen van BMW zullen van het bedrijf komen Stel je AESC voor.

                   

Voeg een antwoord toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Duidt verplichte velden aan

De vernieuwde OPEL Corsa brengt veel NIEUWS

De CATERHAM EV Seven kondigt de TOEKOMST aan van de lichtgewicht ELEKTRISCHE sportwagen