in , ,

BMW heeft de nieuwe iDRIVE 9 aangekondigd

Over twee maanden zal een nieuwe generatie iDrive9-infotainment beschikbaar zijn, die op Android zal werken, en de eerste auto met deze innovatie zal de BMW X1 zijn.

Maar dat ging heel snel. Misschien herinner je je nog dat het zo is BMW pas eind 2020 binnen iX elektrische SUV geïntroduceerd iDrive 8. Nu heeft het Beierse bedrijf al de volgende generatie van zijn infotainmentsysteem aangekondigd.

Op de beurs CES 2023 een nieuwe is te zien in Las Vegas iDrive 9, die zal werken op Android. En deze rolt sneller uit dan je zou denken, want het wordt een nieuw automodel X1 in slechts enkele maanden tijd overgestapt op het nieuwste besturingssysteem. Volgens collega's van BMWBLOG dit zal het eerste model zijn waarmee wordt uitgerust iDrive 9. Wat andere automodellen betreft, is er echter een beetje verwarring. Want niet alle modellen zullen binnen afzienbare tijd worden uitgerust met de nieuwe besturingssysteem. Sommige zullen in eerste instantie en in de nabije toekomst werken met de bijgewerkte versie iDrive 8.5. En waarom niet alle voertuigen overstappen op iDrive 9? Nou, zo eenvoudig is het niet, want auto's houden van de huidige serie 7, opereren op een systeem gebaseerd op Linux, dus de codering is heel anders.

Het eerste BMW-voertuig dat wordt uitgerust met iDrive 9, wordt hun X1-model.

Dat had ze echter moeten zijn gebruikerservaring erg vergelijkbaar. Dit geldt ook voor functionaliteiten, maar voertuigen met iDrive 8.5 ze zullen bijvoorbeeld niet hebben app-winkels voor Android, die gepland staat voor iDrive 9. Volgens rapporten BMW-ja zal het eerste model zijn dat wordt gebruikt iDrive 8.5, de aankomende 5-serie, die deze zomer op de markt komt naast een volledig elektrische i5-tegenhanger. De 7-serie zal later dit jaar ook overschakelen naar iDrive 8.5, hoewel het vlaggenschipmodel van de fabrikant pas een paar maanden geleden op de markt kwam. BMW kondigde oorspronkelijk aan dat het medio 2022 zou adopteren Android Automobiel besturingssysteem. Ze zeiden dat het in maart van dit jaar in geselecteerde modellen zou moeten worden geïntroduceerd of geïntroduceerd. Naast X1 is er z iDrive 9 ook uitgerust serie 2 Actieve Tourer.

De tweede is de Model 2 Active Tourer.

Daarnaast zullen ze ook op zijn iDrive 9 verleden toekomstige modellen mini, zij het met een andere visuele interface die hen zal onderscheiden van BMW-modellen. De details zijn nog niet bekend, maar het gerucht gaat dat de iDrive 9"op de hoogte van de inhoud”, voegde ondersteuning toe voor 3D navigatie in "aanpasbare aanraaklay-outs'.                      

Voeg een antwoord toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Duidt verplichte velden aan

HARMAN READY VISION – beeldscherm met augmented reality                         

LENOVO presenteerde de krachtigste 16-inch gaming-LAPTOP