in ,

Danilo PETRUCCI treedt op met KTM tijdens RALLY DAKAR

Na de finale van het MotoGP-kampioenschapsseizoen verruilde Danilo Petrucci zijn KTM RC16 voor de KTM 450 rally en realiseerde hij zijn jeugddroom door deel te nemen aan de Dakar 2022.

Danilo Petrucci zal optreden in de legendarische in januari Dakarju, gemeld vanuit het teamkamp KTM. Het rijden in de endurance-rally was een langgekoesterde wens van de Italiaanse coureur, die nu al wacht op de finale van het seizoen in de koninklijke klasse van de MotoGP, wanneer hij Petrucci reed de laatste race van het jaar.

Meteen daarna begint hij zich voor te bereiden op Dakar. “Voor mij zal dit een droom laten uitkomen. Al sinds ik een kind was, toen ik de Dakar Rally uit de jaren 80 en 90 zag, wilde ik altijd deelnemen aan dit evenement, ” is er samen enthousiast over Petrucci: "Dankzij KTM komen mijn dromen nu echt uit."

“Allereerst wil ik KTM bedanken voor deze uitzonderlijke kans. Ik denk dat ik over een maand de enige racer ben die aan de MotoGP- en Dakar-races deelneemt.” legt de tweevoudig racewinnaar uit in MotoGP.

Danilo Petrucci zal een maand na het einde van het seizoen deelnemen aan de Dakar endurance rally in de MotoGP.

"Mijn belangrijkste doel is om de race uit te rijden en ervan te genieten," hij zei Petrucci. “Het eerste contact met de nieuwe manier van racen was het trainen met Jordi Viladoms. Hij nam vele malen deel aan de race en eindigde ook op het podium, dus hij heeft me echt geholpen dit te leren, een volledig nieuwe kunst voor mij. ”

Voor training Petrucci veel tijd heeft het niet, want de Dakar begint al op 1 januari. Hij heeft nog zo'n 8 kilometer te gaan tot de finish. “Ik heb een maand om me maximaal voor te bereiden op deze uitdaging. Ik weet dat het moeilijk wordt, maar ik heb er nu al zin in", concludeerde hij Danilo Petrucci.

ALONSO wilde Hamilton INHALEN: "Ik dacht dat ik de leiding zou hebben."

George RUSSELL zegt dat MIAMI goed werk heeft geleverd met de baan