WRC Rally MONZA: Sebastien OGIER ACHTSTE WERELDKAMPIOEN!

Sebastien Ogier werd voor de achtste keer in de afgelopen negen jaar wereldkampioen rally met een zwaarbevochten overwinning op Monza.

Toyota-teamcoureur, Sébastien Ogier, is wereldkampioen in de rally voor het seizoen 2021. De Fransman won zondag aan het einde van zijn carrière als vaste coureur de rally in Italië in het World Rally Championship (WRC) Monza, hem voor de achtste keer in negen jaar te kronen WRC kampioen.

Za Ogier het was de 54e overwinning in het 169e Wereldkampioenschap Rally en tevens de 200e overwinning van de Franse coureur in het Wereldkampioenschap. Op de tweede plaats was zijn teamgenoot en de enige overgebleven kanshebber voor de titel, Elfyn Evans, die net als vorig jaar genoegen moest nemen met de titel runner-up.

Hij was bij de finish Ogier te midden van alle vieringen enigszins verward. “Hebben we de rally gewonnen of niet?! In al mijn opwinding hoorde ik niet eens wat Kaj Lindström, de teamleider, op de radio zei. Ik weet niet wat ik moet zeggen - het is geweldig."

Sebastien Ogier won de afgelopen negen seizoenen maar liefst acht wereldtitels. - Foto: WRC

Op het moment van de viering was het Ogier herinnerde ook aan zijn oude bijrijder Julien Ingrassia, die eindelijk zijn carrière zal beëindigen en volgend jaar wanneer hij zal Ogier alleen deelnemen aan individuele rally's, zal hij niet langer naast de achtvoudig WRC-kampioen zitten. "Deze man is een echte legende", is Ogier bracht op zijn eigen manier hulde aan zijn oude partner in de raceauto.

Toyota is met een dubbele overwinning na 2018 voor de tweede keer in de huidige periode WRC won de titel van wereldkampioen in het fabrikantenkampioenschap. De derde plaats in het algemeen klassement ging naar de racer Hyundai, Denemarken Sorda.

Voeg een antwoord toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Duidt verplichte velden aan

Voor de race voor de Grand Prix van QATAR: BOTTAS drie, VERSTAPPN vijf plaatsen PENALTY!

Grand Prix-race van Qatar: HAMILTON verkleint kloof achter VERSTAPPN, ALONSO derde