in ,

Verkiezing van de voorzitter van de FIE: DE ETHISCHE COMMISSIE vestigt de aandacht op mogelijke ONREGELMATIGHEDEN

Voor de verkiezing van de nieuwe FIE-voorzitter waarschuwt het hoofd van de ethische commissie voor het uitoefenen van druk op de afgevaardigden.

Ethische Commissie De World Automobile Federation (FIA) heeft de kandidaten voor de functie van president gewaarschuwd niet op te treden ontoelaatbare druk aan stemgerechtigde kiezers. Ze waarschuwde met name tegen het vragen van kiezers om foto's van voltooide stembiljetten te sturen om te bewijzen dat ze op een voorkeurskandidaat hebben gestemd.

17 december komen ze binnen Parijs een opvolger gekozen Jean Todt, die geen kandidaat meer zal zijn. Voorlopig zijn er twee kandidaten, namelijk Graham Stoker ter Mohammed ben Sulayem. Beiden voeren momenteel campagne en bouwen hun kandidaat-teams op.

Jean Todt krijgt op 17 december zijn opvolger aan het hoofd van de FIE.

Vooruitlopend op de heetste fase van de verkiezingscampagne, maken vakbondsvertegenwoordigers zich duidelijk zorgen dat de twee concurrerende kampen niet alleen met eerlijke middelen zullen vechten. Daarom deed hij het François Bellanger, President van de ethische commissie van de FIE, besloot een brief te sturen naar alle FIE-leden, en de brief zelf werd ook gepubliceerd op de website van de World Automobile Federation.

In het Bellenger benadrukt hoe belangrijk het is dat presidentsverkiezingen in overeenstemming zijn met "de hoogste normen van leiderschap, integriteit en democratie", welke zijn "geschreven in onze statuten". Hij voegde toe: "In dit opzicht is het onze plicht ervoor te zorgen dat alle betrokkenen bij de campagne en het verkiezingsproces de gedragsnormen respecteren die zijn uiteengezet in de FIE Code of Ethics."

Voeg een antwoord toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Duidt verplichte velden aan

MARKO lacht alleen maar om de gespannen sfeer: “MERCEDES tegen de rest van de WERELD”

Voor de sprintrace stelt NORRIS een INDIVIDUELE RUN voor op tijd voor de start BESTELLING