in ,

ANDRETTI alvorens SAUBER over te nemen en FORMULE 1 in te voeren?

Michael Andretti zou interesse hebben om in de Formule 1 te stappen en volgt volgens de media de overname van het Sauber-team, dat momenteel onder de naam Alfa Romeo opereert.

Foto: HB Press

Will v Formule 1 de volgende grote naam ingevoerd van Amerikaanse autosport? Ja einde van augustus we meldden dat Michael Andretti geïnteresseerd in de Formule 1 en dat hij door een van de huidige teams over te nemen de koninklijke autosportklasse zou kunnen betreden. Williams, Haas en Alfa Romeo werden destijds genoemd.

Collega's van RaceFans ze melden nu echter dat hij een voormalige racer zou zijn Formule 1 en serie kampioen IndyCar Michael Andretti gelokaliseerd voordat hij het team overnam Sauber, die verschijnt onder de naam Alfa Romeo. Zoon van een Formule 1-kampioen Maria Andretti verondersteld over te nemen 80 procent bedrijven Islero Investments, die achter het Sauber-team staat. De Amerikaan zou voor dit doel moeten betalen 350 miljoen, om de controle over de bedrijven te verzekeren Sauber Motorsport in Sauber Engineering. Al in maart van dit jaar werd een nieuw bedrijf opgericht Andretti Acquisition Corporation.

Michael Andretti wil de Formule 1 betreden door het team over te nemen en Sauber, die momenteel onder de naam Alfa Romeo optreedt, wordt de laatste tijd steeds vaker genoemd.

Woordvoerder Andretti bevestigde in september haar interesse om in de Formule 1 te stappen."Racen is onze passie in al zijn vormen en zeg nooit nooit. Als de kans bestaat dat de naam Andretti terugkeert in de Formule 1, zouden ze dat doen.Wel benadrukten ze destijds: "Destijds kregen we geen kans en blijft onze focus op onze zeven competitieve disciplines." Andretti is een grote naam en een echte race-industrie in de Amerikaanse autosport. Andretti Autosport is actief in IndyCar, Indy Lights, Formule E, Extreem E, twee reeksen categorieën IMSA en de Australische serie Supercars. En binnenkort ook binnen Formule 1?

De Andretti-familie is een grote naam en industrie in de Amerikaanse autosport, aangezien ze strijden in zeven verschillende racecategorieën. Doet de achtste binnenkort mee?

"Daar kan ik niets over zeggen. Dit valt niet onder mijn bevoegdheid. Ik ben zakelijk directeur en teamleider. Dergelijke gesprekken worden niet met mij gevoerd, maar met aandeelhouders. Daarom moet de kwestie worden gericht aan aandeelhouders,"Hij verdedigde zich tegen de kwestie van deze geruchten in Turkije" Frederic Vasseur, teambaas Alfa Romeo. Investeren in een bestaand team is op dit moment de makkelijkste weg naar de Formule 1 noodzakelijke infrastructuuren aan de andere kant bespaar je jezelf zondig duur ”toegangsprijs”In de Formule 1 komt dat neer op 200 miljoen en te betalen door teams die opnieuw de koninklijke klasse van de autosport betreden.

Frederic Vasseur, hoofd van het Alfa Romeo-team, moest zich in Turkije verdedigen en verdedigen tegen vragen rond geruchten over Andretti's overname van Sauber. - Foto: HB Press

In de omgeving van Sauberja we hebben het door de jaren heen keer op keer gehoord geruchten over de overname en verandering van eigenaar. In 2016 werd het team gekocht door een Zweedse investeringsmaatschappij Handboog Financiën. Het Zwitserse team rijdt sinds 2019 onder de naam in de Formule 1 Alfa Romeo, met wie zij enkele maanden geleden hun samenwerking hebben verlengd. Voor volgend jaar hebben ze echter alleen officieel bevestigd in termen van race-opstelling Valtteria Bottas.                             

GP van TURKIJE, FP2: Middagtraining met een nieuw HAMILTON-trackrecord

Ralf SCHUMACHER: Hamilton was nerveus omdat VERSTAPPEN in Sochi het goed deed