in ,

Analyse racesimulatie: VERSTAPEN bijna halve seconde langzamer dan MERCEDES

Mercedes was gisteren in de vrije training te snel voor Max Verstappen, dus werd besloten om hier in Rusland een plaatsstraf te nemen en de hele power unit te vervangen.

Ook als we kijken naar de racesimulatietijden Verstapna, het lijkt erop dat dit voor was Red Bull de beste keuze. Wat racesnelheden betreft, heeft het team het zilveren pijlen een belangrijk voordeel hier in Sotsji.

Bottas reed een racesimulatie met een gemiddelde tijd van 1: 39.767 minuten en dat zijn negen rondes per medium mengsel gom, meld collega's van automotor en sport. Daar was hij goed in vier tienden seconden sneller dan Verstapna, die tien rondjes reed met een gemiddelde tijd 1:40.140 minuten. Als we deze vier tienden van een seconde per 53 ronden, dan zou de Nederlander de race van zondag uitrijden meer dan 20 seconden achter de Mercedes.

Mercedes, vooral Valtteri Bottas, was gisteren een klasse apart over langere afstanden op de medium compound, bijna een halve seconde per ronde sneller dan Max Verstappen in Red Bullu.

Ook hier lijkt het goed te gaan Ferrari, die in deze analyse op de derde plaats staat. Carlos Sainz had een gemiddelde tijd 1:40.286 minuten, maar volgens Duitse collega's is dit slechts een illusie. De Spanjaard reed deze tijden tegen het einde van de simulatie, wat betekent dat hij had minder brandstof in de tank. Bovendien reed hij slechts vier ronden. Lewis Hamilton hij reed acht ronden met een gemiddelde tijd op de medium compound 1:40.308 minuten. Sainz was de enige racer die de racesimulatie voltooide zachte mengsels gom.

Sebastian Vettel was in Aston Martin verrassend snel op de harde compound over een langere afstand.

Na harde mengsels de band was relatief snel in de racesimulatie Sebastian Vettel in een Aston Martin, die negen ronden reed met een gemiddelde tijd 1:40.514 minuten. De race om de Grand Prix van Rusland is in principe altijd gewoon z een stop, dus het is het bekijken waard hard mengsel banden tenzij het regent en natte baanbanden nodig zijn. Kwalificaties voor Verstapna ze zijn niet belangrijk omdat hij vanwege de straf de race vanaf het begin moet starten. Daarom deed hij het Nederlander concentreerde zich op de race in training, zijn teamgenoot Perez evenals kwalificaties. Hoe het ook is Mexicaans- verspilde te veel tijd in beurten, dus hij zal erg belangrijk zijn compromis bij het opzetten van de racewagen tussen rechte stukken en bochten.