Marc MARQUEZ blijft KONING VAN SACHSENRING met UITZONDERLIJKE overwinning in DUITSLAND

Marc Marquez is aan de grote prijzen van Duitsland won voor het eerst na negen maanden afwezigheid van racen MotoGP, En de Spanjaard staat op de renbaan Saksenring blijft 11 jaar lang ongeslagen in een rij. De Honda-racer nam de leiding in de eerste ronden van de race en dicteerde toen een te hoog tempo voor de rivalen, waardoor hij het dichtst bij hem kwam aan de finish. Miguel Oliveira (KTM). Hij eindigde de race op het podium fabio quartararo.

Marquez kent nederlaag op Sachsenring niet sinds 2010, hoewel hij zaterdag na de kwalificatie zei dat hij niet gelooft dat de reeks opeenvolgende overwinningen na de test van dit jaar ononderbroken zal blijven. Honda-racer hij won voor het eerst in 581 dagen sinds de race voor de 2019 Grand Prix van Valencia, en een van de moeilijkste periodes voor Honda is voorbij.

Hij nam de leiding na de start Aleix Espargaro (april), ondertussen brak Marquez door van de vijfde naar de tweede. Aan het einde van de eerste ronde haalde hij ook de leidende Espargaro in, maar in de volgende ronde nam hij opnieuw de leiding en verloor die aan het einde, omdat Marquez vastbesloten was om breekt in de leiding en voorrang krijgen.

Het is voor het leidende duo Jack Miller ingehaald in de achtste ronde Johann Zarco, Miguel Oliveira hij deed dit echter pas een paar beurten later. Miller en Oliveira haalden Espargaro in de tiende ronde in en Quartararo zakte naar de zesde plaats, waar hij werd aangevallen brad bindmiddel.

Ze waren op de baan regendruppels verschenen in de achtste ronde, waar Marquez gebruik van maakte om het voordeel te vergroten. Dit liep tegen de tiende ronde op tot 1.5 seconde, terwijl Oliveira doorbrak naar de tweede plaats en op jacht ging naar een Honda-racer.

Er was geen regen tijdens de race, Marquez verhoogde de voorsprong tot twee seconden in de 15e ronde en Quartararo begon de leiding te nemen. Molenaar hij kon het tempo niet meer bijhouden leidende racers, dus hij moest de derde plaats in de 19e ronde van de race verlaten aan Quartararo. Oliveira verminderde het voordeel van Marquez iets, 5 ronden voor het einde was het iets meer dan een seconde en Marquez was traag begon grip te verliezen op de banden. Desalniettemin versnelde de Spanjaard en verhoogde de voorsprong in de 28e ronde weer naar 1.5 seconde, die Oliveira met zijn jacht opgaf.

Marquez vierde daarmee de overwinning waarmee hij blijft herstellen na de moeilijkste periode van zijn carrière, Oliveira stelde zich echter tevreden met: derde opeenvolgende podiumplaats. Quartararo bereikte uiteindelijk de derde plaats om het voordeel te vergroten in WK-scoren, waar het nu toe leidt met een voordeel van 22 punten voor Zarco, die aan het einde van de race naar de achtste plaats zakte, en nog 9 voor Miller.

Marc Marquez is naar de tiende plaats geklommen en heeft tot nu toe verzameld 41 punten, wat betekent dat het achterblijft bij de toonaangevende Quartararo 90 punten.

Binder werd uiteindelijk vierde, hoewel hij de race op de dertiende plaats begon, gevolgd door de race Francis Bagnaia in Molenaar, Alex Espargaro maar hij was zevende.

Huidige wereldkampioen Joan Vrede startte de race op de 16e plaats en eindigde als negende, voordat Paul Espargaro op een andere Honda en teamgenoten Alex Rins. Ze kregen ook punten in de race Jorge Martin, Takaaki Nakagami, Valentino Rossien Luca Marini.

Maverick Vinales nam weer een race naar de vergetelheid, want hij werd uiteindelijk pas negentiende, nog steeds een plaats voor Franco Morbidelli na Petronas Yamaha.

Hij nam als eerste ontslag uit de race Lorenzo Savadori, en dan weer Danilo Petrucci in Alex Márquez, die in botsing kwam.