in ,

VN AZERBAIJAN, uitspraken na de race: ik ben blij, maar ik stond op het punt af te treden

Achter ons is inderdaad de plaats delict van Bakoe, die zich vrij onverwacht ontvouwde. Als we Sergio Perez op het podium konden verwachten, kunnen we veel minder zeggen over Pierre Gasly en nog minder over Sebastian Vettl.

Podium voor de winnaars, waarop geen nee staat Max Verstappen en nee Lewis hamilton. Noch een van de racers Ferrari. Natuurlijk hebben we hier te maken met de sterke prestaties van het raceweekend Grand Prix van Azerbeidzjan al het bovenstaande, maar blijkbaar heeft de race v Baku zijn wettigheid.

Misschien beschreef hij het het beste de winnaar van de race van vandaag toen hij zei dat hij meedeed? Bakoe is meestal altijd chaos. En een ander aandachtspunt is van toepassing op Sebastian Vettldie door de straten van de hoofdstad racen Azerbeidzjan hij eindigde nooit slechter dan als vierde. Hij heeft zeker gereden vandaag geweldige race, behaalde de tweede plaats en werd voor de tweede keer op rij geselecteerd als coureur.

Sergio Pérez (Red Bull) - winnaar

"Ik ben zeer gelukkig. Het is hier in Bakoe meestal altijd chaotisch. Sorry voor Max, ik moet de eerste zijn om dat te zeggen. Hij reed een geweldige race en verdiende om te winnen. Het zou heel mooi zijn als we de eerste en tweede plaats zouden kunnen behalen. Aan het eind van de dag is het een mooie zondag. We waren heel dicht bij het opgeven, maar gelukkig haalden we de finish. Aan het einde van de race had Lewis een goede snelheid. Hij zet druk sinds het begin van de race. Ik begon later slecht, hij stond al aan mijn zijde, maar ik wilde het niet verpesten, dus ik remde later, hij ook, maar het was anders met hem. Deze overwinning is een grote boost van vertrouwen voor zowel mij als het team."

Sebastian Vettel (Aston Martin) - 2e plaats

"Het betekent veel voor me om weer op het winnende podium te staan. Het was een moeilijke start van het raceweekend voor ons, maar we hadden een goede race. We hadden een goede snelheid en dat was de sleutel. Ik maakte een goede start en pakte meteen een paar plekken, daarna zorgde ik voor mijn banden totdat alle anderen de pits in gingen. Na de stop haalde ik Yuki in en de vliegende start was uitstekend voor mij, want ik kon nog twee plaatsen winnen en we hadden ook frissere banden aan het einde van de race."

Pierre Gasly (AlphaTauri) - 3e plaats

"Ongelooflijk. Ik weet niet wat te zeggen. Het was een gekke race. Deze laatste twee ronden waren erg intens. De raceauto was het hele weekend snel. De kwalificaties waren geweldig, maar ik wist niet of ik voor het podium kon vechten. En dat hebben we gedaan. Daarvoor eindigde ik op de eerste en tweede plaats, nu heb ik een derde toegevoegd. Maar voor dat resultaat hebben we hard moeten werken. De race was zwaar voor mij en door een motorprobleem verloren we behoorlijk wat snelheid in de vliegtuigen. Tijdens de race haalde Seb me in en ik wist dat de laatste ronden erg moeilijk zouden worden aangezien Charles achter me zat. Maar ik wilde die podiums heel graag hebben en het liep goed af."    

Jouw commentaar?

Voeg een antwoord toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Duidt verplichte velden aan

Loading ...

0

Race voor de GP van AZERBAIJAN: Marathon TRILLER gewonnen door Sergio PEREZ, de belangrijkste favoriet bleef ZONDER PUNTEN

Sebastien OGIER nadat het TÄNAKA-veld een rally won in SARDINI won