in

DAKAR LEGENDE: "Afrikaanse" Hubert AURIOL nam afscheid

Hubert Auriol heeft de Dakar Rally drie keer gewonnen. Eerst met de motor (1981 en 1983) en daarna met de auto (1992).

De zevende marathonetappe van de uitvoering van de Dakar Endurance Rally dit jaar werd gekenmerkt door het nieuws van de dood van een van de grootste legendes van deze wedstrijd. Hij nam afscheid op 69-jarige leeftijd Hubert Auriol, die in Dakar tweemaal vierden onder motorrijders en vervolgens onder automobilisten. Hij kan alleen bogen op overwinningen tussen motorrijders en automobilisten Stephane Peterhansel in Nani Roma.

Hubert Auriol was een van de iconen uit de beginperiode van de Dakar Rally, toen deze nog op Afrikaanse bodem plaatsvond en zijn liefde voor het Afrikaanse continent, waar hij werd geboren (7 juni 1952 in Addis Abeba), leverde hem de bijnaam op "Afrika".

Bijzonder legendarisch waren zijn duels met een andere Dakar-legende, Cyril Neveu. Laten we het einde van de Parijs-Dakar Rally in 1987 in gedachten houden, toen hij beide enkels brak in de voorlaatste etappe. Hij schakelde later over van de motor naar de auto en samen met de bijrijder Phillip Monnet z Mistubishi Pajero won ook in deze categorie.

Toen het in 1994 competitief was "Gepensioneerd" met de Dakar, bleef met hem verbonden als wedstrijdleider en bekleedde die functie tot 2004. Zoals zijn familie in een persbericht zei, deed hij dat Auriol, die niet gerelateerd was aan de rallyrijder Didier Auriol, vecht al enige tijd tegen een ernstige ziekte en zijn dood werd toegeschreven aan een hartaanval.

Jouw commentaar?

Voeg een antwoord toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Duidt verplichte velden aan

Loading ...

0

DAKAR 2021, Etappe 7: CORNEJO en PRIJS slechts een seconde uit elkaar, AL-RAJHI snelste onder automobilisten

DE LA ROSA is ervan overtuigd dat ALONSO een derde titel kan winnen